Hem / Egna nyheter / Passa på att boka in en digital utbildning för din förening

Passa på att boka in en digital utbildning för din förening

Det finns mindre möjlighet att träna som vanligt just nu, men desto större möjlighet till annan utveckling. Kolla igenom vilka utbildningar vi kan erbjuda din förening, såklart i coronasäkrad digital form.

Om du och/eller din förening vill satsa på utveckling genom utbildning så finns det en rad av utbildningar att välja mellan i vårt basutbud. Förutom att de i omgångar ges i öppen form, där vem som helst kan anmäla sig, kan du även boka in ett separat utbildningstillfälle för en grupp i din förening. Längst ner på sidan finns alla utbildningar listade.

Hur bokar du och vad kostar det?

Om utbildningen ges via öppen bokning på webben hittar du kostnaden per person för utbildningen i bokningsinformationen. Om du däremot önskar ett separat utbildningstillfälle för en grupp i din förening kontaktar du din förenings idrottskonsulent för bokning, kostnad och stöd. Kom också ihåg att vi alltid kan skräddarsy utbildningsinsatserna efter just din förenings behov. 

Våra utbildningswebbar – kostnadsfria och öppna för alla

Förutom våra bokningsbara utbildningar finns även en samling webbaserade utbildningar som du och/eller din förening kan gå igenom i er egen takt. Kanske vill föreningens tränare utveckla sitt ledarskap eller lära sig mer om mental träning? Eller kanske är dags för en utbildning för inkluderande idrott? Du hittar listan med utbildningswebbar här. (Obs! Webben för Grundtränarutbildningen är kostnadsbelagd och kräver anmälan)

Bokningsbara utbildningar

Tränar- och ledarskap

Introduktionsutbildning för tränare (3 timmar)
Kostnadsfri webbutbildning som ger dig en första inblick i vad det innebär att vara tränare inom idrotten. 

Grundutbildning för tränare (ca 20-30 timmar)
Kostnadsbelagd utbildning som ger dig kunskaper i ledarskap och träningslära samt viktiga utgångspunkter för att skapa en utvecklande och inspirerande idrottsmiljö. 

Empowering Coaching – Motivationsutbildning (ca 3 timmar)
Kostnadsbelagd utbildning som skapar förståelse för hur kvalitativ motivation ska underhållas för att maximera upplevelsen för de aktiva.

Rörelserikedom del 1 – Grunder för ökad rörelserikedom (ca 2 timmar)
Kostnadsbelagd utbildning som ger en förståelse för konceptet rörelserikedom och verktyg för att implementera det i praktiken. 

Rörelserikedom del 2 – Movement preparation (ca 2,5 timmar)
Kostnadsbelagd utbildning som lär dig mer om rörelserikedom och ett nytt sätt att bedriva allsidig, rolig träning.

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom, ÅFT (ca 3 timmar)
Kostnadsbelagd utbildning som lär dig att träna barn och ungdomar med rätt, allsidig, fysisk uppbyggnadsträning för långsiktig utveckling.

Hur leder vi barn med särskilda behov? (ca 2,5 timme)
Kostnadsbelagd utbildning som ger dig strategier för att möta barn och ungdomar med ADHD/ADD 

Skador, prestation och välmående

Akut skadeomhändertagande (ca 2,5 timme)
Kostnadsbelagd utbildning som syftar till att undvika skador genom rätt träning och utrustning, men också hur skador tas om hand på bästa sätt.

Hjärt- och lungräddning (ca 2 timmar)
Kostnadsbelagd utbildning som ger dig kunskap att ge HLR för att kunna rädda liv. Kursen innehåller många praktiska moment.

Knäkontroll (ca 2,5 timme)
Kostnadsbelagd utbildning som lär tränare, ledare, föräldrar samt spelare hur man kan träna knäkontroll med målsättningen att förebygga knäskador. 

Mental träning och idrottspsykologi (ca 2,5 timme)
Kostnadsbelagd utbildning som ger förutsättningar för att hantera tävlingssituationer utan nervositet och rädsla.

Kost för prestation och återhämtning (ca 2,5 timme)
Kostnadsbelagd utbildning som ökar förståelsen för att vi behöver äta bra och näringsrik mat för att kunna prestera och orka med både idrott, skola och fritid.

Doping och kosttillskott (ca 5 timmar)
Kostnadsbelagd utbildning som lär dig vilka riskerna är medicinskt, fysiskt och psykiskt vid ett dopingmissbruk.

Schysstare på sociala medier
Kostnadsbelagd utbildning som skapar en förståelse bland barn att det de gör på sociala medier påverkar andra och som ger vuxna ökad kunskap och förståelse om vad som händer och hur de kan hantera det.

Föräldraskap 

Föräldrautbildning (ca 1 timme)
Kostnadsbelagd utbildning där du får veta mer om hur du kan hjälpa ditt barn att idrotta på sina egna villkor och utbildas i den takt det själv vill och behöver. 

Ekonomi

Bokföring för föreningar
Kostnadsbelagd utbildning med grundläggande kunskaper i bokföring där vi går igenom begrepp, struktur och Idrottens BAS-kontoplan samt praktiska exempel.

Redovisning med bokslut
Kostnadsbelagd utbildning med grundläggande kunskaper i redovisning där vi går igenom rapportförståelse, bokslut och deklaration. För att delta krävs att du genomfört kursen Bokföring för föreningar.

Föreningslära

Idrottens föreningslära (ca 2,5 timme)
Kostnadsbelagd utbildning där vi bidrar med tips, verktyg och inspiration för att arbeta mot en vision, och ni får själva ta fram konkreta tips på hur er förening ska utvecklas.