Hem / Egna nyheter / Nya bud: Matcher och tävlingar för barn tillåts över kommungränserna

Nya bud: Matcher och tävlingar för barn tillåts över kommungränserna

Nu lättas de regionala rekommendationerna vad gäller resande till träning och tävling. Från och med 22 maj kan matcher och tävlingar för barn födda 2002 och yngre genomföras mellan lag inom hela distriktet, dvs även över kommungränserna.

28 april uppdaterades de nationella råden från Folkhälsomyndigheten med innebörden att barn och unga födda 2002 och senare får delta i enstaka matcher/tävlingar utomhus, så länge de genomförs lokalt eller med ett begränsat resande. Smittskyddet i Västerbotten gick, i samband med att de lokala råden i länet förlängdes, ut med rekommendationen att tävling endast bör ske om resandet kan hållas inom kommungränserna – något som nu ändras. 

Smittskyddet i Västerbotten öppnar nu upp för att matcher och tävlingar ska kunna genomföras i hela länet, även över kommungränserna, men betonar fortsatt vikten av ett smittsäkert resande och att alla fortsätter följa de nationella allmänna råden och de särskilda rekommendationerna som råder i Västerbotten. 

Viktiga punkter för ett smittsäkert resande:

  • Alla har ett personligt ansvar att göra det man kan för att inte bli smittad eller smitta andra.
  • Vid symtom som kan bero på covid-19 bör man inte resa alls.
  • Vid samåkning i bil rekommenderas att man så långt som möjligt reser tillsammans med de man bor med för att inte blanda ”bubblor” från olika familjer.
  • Undvik nya nära kontakter under resan och på resmålet.
  • Planera för hur ni ska agera om någon blir sjuk under resan.

Läs mer om gällande rekommendationer för idrotten i Västerbotten.