Hem / Egna nyheter / Nu återstartar vi idrotten – vad har du saknat mest?

Nu återstartar vi idrotten – vad har du saknat mest?

I veckan försvann de sista av pandemirestriktionerna. Även om pandemin inte är över, är det här ett ordentligt steg mot en återstart för samhället – och inte minst för idrotten. Nu återtar vi alla saker vi saknat under pandemin!

Under lång tid har vi inte kunnat idrotta som vanligt, och kanske är det först när vi inte längre får göra det vi brukar, som vi upptäcker vilket värde det har för oss. Ibland är det saker man inte ens trodde att man skulle sakna som man saknar mest. Kanske är det att gå upp tidigt en helg för att skjutsa någon till en träning eller att plocka ihop svettiga grejer som några av barnen tycker har sin plats mitt på hallgolvet. Kanske saknar du att känna den unkna lukten av material som inte tvättas på länge eller att få frysa tillsammans med andra vid sidan av en regning arena en vanlig torsdagkväll. När du stannar upp och funderar: Vad har du egentligen saknat?

"Jag har saknat horder av ungdomar i träningsoveraller"

När vi frågar vår länsidrottschef, Niclas Bromark, om vad han har saknat låter det så här:

– Som pappa till en mittsexa i handboll har jag saknat stt tvätta matchtröjor alldeles fulla med handbollsklister. Jag har saknat sorlet på stora ungdomscuper. Du vet, horder av ungdomar i träningsoverall med stora väskor. Uppvärmning som sker i korridorerna. Medhavda supervoofer-högtalare. Något gäng som dansar. Andra kör passa-spring. Lagen som ställer upp och matchen som startar. En sladdrig toast från fiket glider ner tillsammans med den 100:e koppen kaffe, allt innan klockan ens är 12...

– Jag skulle kunna fortsätta rabbla alla de små detaljerna som jag saknat så mycket under den här pandemin, och som gör idrotten till det där alldeles speciella sammanhanget, som inte går att ersätta. 

Dela dina tankar under #vadhardusaknatmest

Tänk om vi kunde få fler att berätta om vad de saknat, som en hyllning till och påminnelse om idrottens enorma värde. Så, med det undrar vi: Vad har du saknat mest? Berätta gärna för oss och tagga #vadhardusaknatmest. 

Nu startar vi om idrottsrörelsen tillsammans. Den idrott som skapar allt det där vi har saknat.