Hem / Egna nyheter / Magnus Hansson – ny i styrelsen

Magnus Hansson – ny i styrelsen

Vid RF-SISU Västerbottens årsmöte valdes Magnus Hansson in som ny ledamot i styrelsen. Här kan du läsa mer om vem Magnus är, vad han brinner för och vad han tänker om det nya uppdraget.

Berätta, vem är Magnus Hansson? 

– Magnus Hansson är 38 år boendes i Robertsfors och tillsammans med Elin sedan 14 år tillbaka. Har fem barn, gillar träning, musik, att skapa saker och jag läser otroligt mycket böcker, har faktiskt alltid gjort det. Som person skulle jag beskriva mig själv som positiv, orädd, engagerad och en bra på att bita ihop och bara köra när det behövs.

Vad var det som lockade dig till uppdraget som styrelseledamot i RF-SISU:s styrelse?

– Det var chansen att arbeta på ett mer övergripande plan kring utveckling av idrotten i Västerbotten som kändes lockande.

Vad tänker du att du kommer att tillföra i styrelsen?

– Jag hoppas kunna vara en idespruta med högt engagemang och förmåga att se saker utanför boxen eller snarare – som att det inte ens existerar någon box.

Till vardags arbetar du som tillväxtchef för Robertsfors kommun. Vilka perspektiv från den rollen bär du med dig in i idrotten?

– Framför allt bär jag med mig min förmåga att leda och att jag är bra på att gå före och visa vägen.

Och vad tänker du om just idrottens roll för en orts tillväxt, som till exempel Robertsfors?

– Idrotten och idrottsföreningen är byns, samhällets, förortens, stadens puls på många sätt. Det händer väldigt ofta väldigt mycket kring föreningar. Utmaningen idag ligger i hur vi kan få flera barn, unga, vuxna att delta i föreningar och att skapa en folkhälsoboozt. I till exempel Robertsfors kommun är idrottsföreningarna en stor del av det som driver utvecklingen i de byar/samhällen som kommunen utgörs av.

Hur ser ditt egna engagemang ut inom idrotten?

– Jag har själv spelat både fotboll och handboll och nu varit ledare i cirka 20 år. Jag är väldigt intresserad av områden som coachning, mental träning, och andra frågor kring idrottens ledarskap.  Idag tränar jag själv framför allt sådant som ger mig utlopp för min överskottsenergi. Jag springer gärna, mycket och långt, åker skidor och rullskidor. Det får gärna regna och vara lite j-vligt ute. 

Slutligen; sommar står för dörren. Hur kommer din idrottssommar att se ut?

Barnen och familjens aktiviteter går först och sen hoppas jag hinna med ett träningspass per dag i snitt. Just nu är det ju EM och visst önskar jag mig en riktig EM-sommar där Sverige går långt...

Tack Magnus och välkommen till RF-SISU Västerbotten!