Hem / Egna nyheter / Hur får man fler att göra mindre i en förening?

Hur får man fler att göra mindre i en förening?

Ibland kan det kännas stort och tidskrävande att engagera sig ideellt. Men hur kan vi, med hjälp av ett mer strukturerat arbetssätt, engagera så många som möjligt som tillsammans gör mycket och stannar så länge som möjligt?

19 maj bjuder RF-SISU in styrelser till en processkväll (i Umeå, Skellefteå, Lycksele och Malå) där vi vill skapa inspiration, hitta verktyg och så några tankar för att er förening/sektion ska hitta en ny struktur eller nya sätt att rekrytera föräldrar, ungdomar, ledare och andra ideella till olika former av uppdrag. 

Hur viktigt är då det ideella engagemanget? “Det ideella engagemanget är föreningens viktigaste resurs – en resurs som det samtidigt verkar råda konstant brist på. Vad är det som får människor att engagera sig ideellt? Vad får vissa att stanna medan andra hoppar av? Hur kan ledarskap utövas så att det stärker medlemmarnas engagemang, eller i varje fall inte kväver det engagemang som fanns ifrån början?”. Så skriver Aron Schoug i inledningen i sin bok “Motivera ideella – om ledarskap, människors behov och drivkrafter”.

Och vi håller med – utan ideella stannar föreningen – så passa på att fylla på förrådet av tips, diskutera med andra och ta del av attitydundersökningar som ger ledtrådar till hur ni enklare kan rekrytera i fortsättningen.

Innehållet för kvällen: 

  • Vi tar reda på vad som engagerar folk i allmänhet (attitydundersökning av RF-SISU och utvalda delar från Ungdomsbarometern presenteras) 
  • Hur organiserar ni bäst ett styrelsearbete? 
  • Vad är trixet för att rekrytera ideella och skapa engagemang i en specifik roll? 
  • Konsten att skapa delaktighet och tillhörighet samt att ge uppskattning 

Vem, var, hur, när?

Träffarna hålls fysiskt 19 maj kl 18-21 i Umeå, Skellefteå, Malå eller Lycksele och riktar sig till organisationsledare i en förening, sektion eller förbund (minst 70 % av styrelsen bör vara med för bästa effekt). Utbildningen är kostnadsfri.

Läs mer och anmäl dig här.

Se filmen om Sävarmodellen – att skapa motivation för att få fler som gör mindre.

Frågor eller funderingar? Kontakta
This is a mailto link 070-323 40 41 eller din föreningskonsulent.