Hem / Egna nyheter / Digitala informationsträffar om kompensationsstöd och projektstöd

Digitala informationsträffar om kompensationsstöd och projektstöd

För att underlätta för föreningar att ansöka om kompensationsstöd och/eller projektstöd erbjuder vi nu digitala informationsträffar där du får mer information och kan ställa frågor.

Informationsträffarna genomförs digitalt och du som anmäler dig kommer att få en länk till mötet på angiven mailadress samma dag som träffen. Nedan hittar du aktuella tider för träffarna och länk för att anmäla dig. 

Torsdag 7 maj, kl. 12.00-13.00. Anmäl dig här.
Måndag 11 maj, kl. 19.30-20.30. Anmäl dig här.

Om kompensationsstödet

Den 1 maj öppnade Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Stödet är en del av regeringens krispaket på 500 miljoner till idrottsrörelsen med anledning av coronaviruset. Syftet med kompensationsstödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrott och evenemang. Särskilt viktigt är att värna barn- och ungdomsidrotten. Ett ansökningskrav är att föreningens förlorade intäkter eller merkostnader uppgår till minst 15 000 kronor inom perioden 12 mars och 30 juni. Ansökan görs i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Ansökan är öppen 1 maj–15 maj. Läs mer om kompensationsstödet. 

Om projektstödet

För att i coronatider underlätta för föreningar att bibehålla och anpassa sin verksamhet har riktlinjerna för projektstöd justerats. Justeringarna handlar dels om ett helt nytt område inom projektstödet riktat mot barn och ungdomar, och dels om utökade möjligheter att söka stöd för ordinarie verksamhet inom projektstödet för inkludering av nyanlända. Läs mer om de nya riktlinjerna för projektstödet.