Hem / Bidrag och stöd / Corona och idrotten / Så jobbar RF-SISU Värmland i coronatider

Så jobbar RF-SISU Värmland i coronatider


RF-SISU Värmland jobbar på som vanligt, fast i annorlunda former. Här nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i distriktet. 

Vi rekommenderar också starkt att du följer Riksidrottsförbundets information om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

Kan vi få stöd för att ställa om vår träningsverksamhet så den följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer?

Ja, kontakta din lokala idrottskonsulent så hjälper de er gärna med det arbetet. För att ge föreningar möjlighet att ställa om verksamheten och fortsätta träna under coronakrisen går det också att söka ekonomiskt stöd från RF-SISU Värmland. Det kan handla om utrustning till utomhusträning, att genomföra annorlunda idrottsverksamheter eller täcka kostnader för ändrat anläggningsbehov på grund stängda hallar. Läs mer om stödet här

Visa svar

Var hittar jag information om corona och covid-19 på andra språk?

RF-SISU Värmland har samlat information om coronaviruset och covid-19 på flera språk här. Dela gärna materialet. Du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som har svårt att ta till sig information på svenska.

Här hittar du informationen om coronaviruset och Covid-19 på flera språk

Visa svar

Hur påverkas RF-SISU Värmlands utbildningsutbud?

För att minska risken för smittspridning försöker vi så långt det är möjligt att erbjuda utbildningar digitalt. Vid fysiska träffar gör vi alltid en riskbedömning och säkerställer att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du hittar aktuella utbildningar i vår sökmotor.

Visa svar

Vad kan vi få hjälp med av RF-SISU Värmlands idrottskonsulenter i dessa tider?

Våra idrottskonsulenter arbetar på som vanligt. Vi erbjuder samma stöd och hjälp som alltid, men i anpassad form.

Det finns stora möjligheter att genomföra föreningsbesök digitalt, där vi till exempel pratar utbildnings- och utvecklingsfrågor eller informerar om vilka ekonomiska stöd som finns att söka. Föreningen kommer i samråd med våra idrottskonsulenter fram till på vilket sätt mötet ska ske, digitalt eller fysiskt.

Vid digitala möten kan deltagararna medverka i mötet, hemifrån vid sin egen dator, platta eller telefon.

Till kontaktlista för idrottskonsulenter

Läs mer om digitala mötesformer

Visa svar

Vad gör RF-SISU Värmland för att stötta föreningarna i den här svåra situationen?

RF-SISU Värmland vill vara ett stöd för länets idrottsföreningar och förbund. Vi följer utvecklingen noga och lägger löpande ut information på vår webb och på RF-SISU Värmlands Facebooksida. Aktuell information skickas också ut i RF-SISU Värmlands nyhetsbrev som du kan prenumerera på här.

Om vi inte själva har informationen, så hjälper vi er att hitta var den finns, exempelvis på Riksidrottsförbundets webb där du hittar senaste nytt och svar på vanliga frågor som idrottsföreningar ställer. Vi rekommenderar starkt att du och din förening följer RF:s information. 

RF-SISU Värmland för en dialog med idrottsföreningar i länet om hur coronakrisen påverkar vardagen, både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Parallellt för vi en dialog med kommunerna om vilka åtgärder som behövs för att mildra krisens effekter för föreningarna.

För att ge föreningar möjlighet att ställa om verksamheten och fortsätta träna under coronakrisen går det att söka stöd från RF-SISU Värmland. Det kan handla om utrustning till utomhusträning, att genomföra annorlunda idrottsverksamheter eller täcka kostnader för ändrat anläggningsbehov på grund stängda hallar. Läs mer om stödet här

Vi arbetar också för att erbjuda idrottsföreningar och förbund stöttning i hur digital teknik kan användas för exempelvis styrelsemöten, föräldraträffar, möten och utbildningar med aktiva med mera. Våga ta klivet och bli digitala. Hör med våra idrottskonsulenter om hur ni kommer igång. Läs mer om digitala mötesformer och utbildningar här.

Visa svar

Har ni tips på hur vi kan genomföra digitala möten och utbildningar i föreningen?

I kristider är det kanske viktigare än någonsin att hålla en tät och nära kontakt med föreningens medlemmar, även om mötet inte kan ske fysiskt. Föreningen vinner på att hålla ihop verksamheten, informera om läget och förbereda för den verksamhet som ska igång när krisen är över. I osäkra tider kan idrottsföreningen vara en fast och trygg punkt för många.

Med digitala hjälpmedel finns det goda möjligheter att genomföra interna föreningsträffar. Det kan vara styrelsemöten, föräldraträffar, utbildningar och träffar med de klubbens aktiva barn och unga. Ta chansen att att prata om kost, hur man är en bra kompis eller låt barnen få vara med att påverka hur de kommande träningarna ska se ut.

Våga ta steget och testa digitala möten i föreningens verksamhet. Se det som en möjlighet att hitta nya och moderna arbetssätt som kan innebära ett ”lyft”, inte bara nu under krisen utan även framöver. Läs mer om hur vi kan hjälpa er igång med digitala möten.

Visa svar

Är RF-SISU Värmlands kontor på Idrottens Hus öppet?

Nej, sedan den 12 november, då nya lokal allmänna råden infördes, är dörren till Idrottens hus i Karlstad stängd för spontana besök. RF-SISU Värmland arbetar till största del hemifrån och är tillgängliga för er genom digitala mötesformer:

Här hittar du kontaktuppgifter till RF-SISU Värmlands medarbetare.

Visa svar