Hem / Vi arbetar med / Strategi 2025 / Värmlandsresan

Artikelserie: Värmlandsresan

Inom idrottsrörelsen pågår just nu ett omfattande förändringsarbete. Vi kallar det Strategi 2025. Förändringsarbetet ska framför allt leda till att fler ska vilja och kunna idrotta i förening – hela livet.

Varje dag tar värmländska föreningar steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrott där fokus på utveckling gör att fler blir motiverade att hålla i gång hela livet. I en sådan idrott får alla chansen att nå sin fulla potential.

I artikelserien Värmlandsresan möter vi människorna, förbunden och föreningarna inom värmländsk idrott och tar del av resan mot framtidens idrott och folkbildning.

Artiklar

Anrika idrottsskolan skapar rörelseglädje i Kristinehamn
I 72 år har KFUM:s idrottsskola gett barn och ungdomar ett sommarlov fyllt med glädje, gemenskap och rörelse. En stor del i framgångsreceptet: välutbildade ungdomsledare. Läs i artikeln i sin helhet

Idrottsungdomar pratar värdegrund – med hjälp av Zlatan-filmen
RF-SISU Värmland bjöd cirka 160 idrottsungdomar på sportbion ”Jag är Zlatan”. Föreningarna fick chansen till en kul och kostnadsfri biokväll som nu efterföljs av viktiga reflektioner i laget eller träningsgruppen.
– Vi tror att det här är ett bra sätt att lyfta diskussioner om idrottens värdegrundsfrågor, säger Adi Šahdomerović Svärd, projektledare inkludering på RF-SISU Värmland. Läs artikeln i sin helhet