Fritidsbanken

RF-SISU Värmland arbetar med att stödja kommuner eller andra aktörer som planerar att starta och/eller driver en Fritidsbank. Sedan augusti 2018 har vi också en anställd distriktsamordnare för Fritidsbanken. Satsningen genomförs med stöd från Helmia stiftelsen och Region Värmland.

Fritidsbanken, vad är det?

Fritidsbanken är en ideell organisation som samlar in begagnad sport- och fritidsutrustning från allmänheten och lånar ut den gratis. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Fritidsbankens värdegrund säger att ALLA får låna, ALLT är gratis och miljön står i fokus genom ett smart återbruk.

Så arbetar RF-SISU Värmland med Fritidsbanken

Fritidsbanken startade i Deje, Forshaga kommun, i Värmland 2013 och finns i dag på 79 platser runtom i landet. Riksidrottsförbundet inledde under 2016 ett samarbete med Fritidsbanken för att utveckla verksamheten, skapa ett långsiktigt lokalt engagemang och möjliggöra för fler att börja idrotta. RF-SISU Värmland arbetar med att stödja kommuner eller andra aktörer som planerar att starta och/eller driver en Fritidsbank.

Kontakta din närmaste Fritidsbank

Läs mer och hitta de olika Fritidsbankerna på www.fritidsbanken.se