Hem / Vi arbetar med / Aktuella projekt och satsningar

Aktuella projekt och satsningar

I vårt arbete med att "göra verkstad" av idrottsrörelsens beslutade Strategi 2025 kraftsamlar RF-SISU Värmland extra mycket kring vissa utvalda projekt och satsningar – ofta i samverkan med andra aktörer.

Våra satsningar har den gemensamma nämnaren att de alla syftar till att öppna upp den värmländska idrottsrörelsen för fler målgrupper. Idrott är för alla, hela livet.

Har du en projektidé?

Tveka inte att kontakta oss om du eller din organisation har en idé ni vill bolla med oss? Du når vår verksamhetschef för projekt, Lars Andersson, på This is a mailto link eller 010-476 47 03.

Aktuella projekt och satsningar

Idrottens dag
En nationell satsning, på initiativ av Riksidrottsförbundet, som syftar till att inspirera människor till ett livslångt idrottande, visa en ny syn på träning och tävling och starta viktiga samtal om framtidens idrott. Läs mer om Idrottens dag här.

Samverkan Fritidsbanken
RF-SISU Värmland arbetar med att stödja kommuner eller andra aktörer som planerar att starta och/eller driver en Fritidsbank. Sedan augusti 2018 har vi också en anställd distriktsamordnare för Fritidsbanken. Satsningen genomförs med stöd från Helmia stiftelsen och Region Värmland. Läs mer om vårt arbete med Fritidsbanken.

Rörelsesatsning i skolan 
Kraftsamling för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse under skoldagen. Läs mer om vårt arbete med Rörelsesatsning i skolan här.