Hem / Egna nyheter / Värmländska idrottsföreningar redo att ta ansvar

Värmländska idrottsföreningar redo att ta ansvar

Drygt 275 föreningsrepresentanter samlades under torsdagskvällen på ett extrainkallat digitalt möte om de skärpta restriktionerna.

På torsdagen kom beskedet om skärpta lokala allmänna råd i Värmland. Med anledning av det kallade RF-SISU Värmland till ett första extrainsatt digitalt möte för att informera föreningarna om restriktionerna, som i hög grad påverkar idrottsrörelsen.

Och att föreningarna är beredda att ta ansvar märktes helt klart – hela 275 föreningsrepresentanter närvarade under mötet som aviserades med kort varsel.

– Det visar på att föreningarna vill förstå restriktionerna, hur de ska kunna följa råden och ta ansvar, säger distriktsidrottschef Thomas Sundenhammar som under mötet också tryckte särskilt på vikten av att nu följa de lokala allmänna råden.

"Inte försöka hitta några kryphål"

De nya restriktionerna innebär bland annat att all idrottsverksamhet för personer födda tidigare än 2005 inte bör genomföras. Beslutet gäller från 12 november till 10 december och kan komma att förlängas.

– Idrottsrörelsen ska följa de här råden och inte försöka hitta några ”kryphål”. Det handlar om att få ner smittspridningen nu, det är överordnat, säger Thomas Sundenhammar.

Uppmaningen: Dela goda idéer

Även landshövding Georg Andrén medverkade under mötet. Han betonade att vi nu måste hjälpa varandra och dela goda idéer.

– Restriktionerna innebär rejäla inskränkningar i värmlänningarnas rörelsefrihet. Men det handlar inte om att vi ska vända varandra ryggen. Det är nu vi ska vara kreativa, dela erfarenheter och idéer så vi kan fortsätta hålla kontakten och motionera inom ramarna för de nya lokala allmänna råden.

Missade ni mötet? Ny möjlighet måndag 16/11
För de föreningar som inte hade möjlighet att närvara under torsdagens möte kommer ytterligare ett tillfälle på måndag 16/11 klockan 19-20. För mer info och länk till mötet klicka här.

Torsdagens Powerpoint finns också delad här i artikeln under rubriken "Möteshandlingar". Där hittar ni även ett lägruppsmaterial för krishantering.