Hem / Egna nyheter / Tre värmländska ledare får idrottens högsta utmärkelse

Tre värmländska ledare får idrottens högsta utmärkelse

Förtjänsttecknet delas ut av Riksidrottsförbundet till 100 personer i idrottsrörelsen vartannat år. I år är tre av mottagarna från Värmland.

Förtjänsttecknet delas ut av Riksidrottsförbundet till 100 personer i idrottsrörelsen vartannat år. Inför årets utdelning var det fler nomineringar än någonsin.

Bland de 100 mottagarna hittar vi tre från Värmland: Jan Andersson (Grums IK Fotboll), Lars Hjelmberg (Karlstad Fotboll) och Pelle Höij (IFK Kristinehamn Handboll).

RF-SISU Värmland skickar ett stort grattis. Tack för mångåriga insatser och ert stora engagemang för svensk idrott i allmänhet, och värmländsk idrott i synnerhet.

Vanligtvis delas RF:s förtjänsttecken ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet (RIM). Av flera skäl kommer själva utdelningen av förtjänsttecknen inte att kunna ske under RIM-helgen detta år. Mottagarna kommer i stället att få sitt förtjänsttecken via de specialidrottsförbund och distriktsidrottsförbund som föreslagit mottagarna. Riksidrottsförbundets förhoppning är att – om situationen tillåter – under 2022 kunna anordna någon form av mottagning för förtjänstteckenmottagarna.

Läs mer

Lista med de 100 mottagarna som erhåller 2021 års förtjänsttecken

Läs mer om Riksidrottsförbundets förtjänsttecken