Hem / Egna nyheter / Sex miljoner extra till barn- och ungdomsidrotten från Swedbank

Sex miljoner extra till barn- och ungdomsidrotten från Swedbank

Så här innan jul meddelar Swedbank och dess ägare, Sparbanksstiftelsen Alfa, att de kommer fördela stöd till idrottsföreningar som ingår i deras verksamhetsområde. Stödet är till för att stötta föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.

RF-anslutna föreningar, som finns i de områden där Swedbank verkar, får vara med och dela på sex miljoner kronor som en extra julklapp med anledning av Coronapandemins verkningar.

Sparbanksstiftelsen Alfas verksamhetsområden innefattar Jönköpings län, Värmlands län, före detta Skaraborg i Västra Götalandsregionen, Östergötlands län och Gotlands län.

I Värmland är det idrottsföreningar i följande kommuner som erhåller stödet: Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Säffle, Torsby. (Storfors och Årjäng ingår formellt men där finns i dag lokala sparbanker som ger bidrag till idrott. Dessa kommuner omfattas inte av denna insats.).

1,2 miljoner kronor till Värmland

Fördelningsgrunden är baserad på de föreningar som fick LOK-stödet 2019. Det krävs inget ansökningsförfarande för att erhålla bidraget. Administration och utbetalning i Värmland sköts av oss på RF-SISU Värmland.

I Värmlands län är det cirka 290 idrottsföreningar som får dela på cirka 1,2 miljoner kronor. Minsta belopp som utbetalas är 500 kr, högsta belopp är 47 000 kr och snittbeloppet är 4000 kr.

Bakgrund:
Swedbank har en lång tradition av att stötta idrottsföreningarna som bedriver breddverksamhet för barn och ungdomar. Föreningslivet är en viktig del av samhället. Det skapar en attraktiv plats att bo, leva och verka på och det bidrar också till välbefinnande och viktiga hälsoaspekter. Detta är något som Swedbank vill värna.

Vid eventuella frågor kring utbetalning kontakta:

Ing-Marie Sundqvist, RF-SISU Värmland, tel. 010-476 47 04, This is a mailto link