RF-SISU Värmland förstärker inom Rörelsesatsning i skolan

Rekrytering av ytterligare samordnare.

Sidan uppdaterades: 1 december 2022

Robert Bakke-King är sedan 15 augusti ny samordnare hos RF-SISU Värmland inom Rörelsesatsning i skolan. Han förstärker därmed satsningen, där RF-SISU Värmland sedan tidigare har en anställd samordnare, Jörgen Nordmarker.

– Jag brinner för idrott och rörelse. Vi vet ju i dag att alltför många barn och unga rör sig alldeles för lite. Så därför känns det väldigt kul att tillsammans med Jörgen och övriga kollegor få arbeta för just mer rörelse i skolmiljön. Och att samtidigt också få prata ute i skolorna om vilken stor betydelse daglig fysisk aktivitet har för barns mående, resultaten i skolan och folkhälsan i stort, säger Robert Bakke-King.

Närmast kommer han från en tjänst som specialidrottslärare på Idrottsgymnasiet i Karlstad, där han bland annat var med och startade upp inriktningen amerikansk fotboll.

Robert Bakke-King har en kandidat i idrottsmedicin, samt en kandidat i psykologi, från Umeå universitet. Inom RF-SISU är han sedan tidigare också ett välbekant ansikte efter att under ett antal år ha varit utbildare på Grundutbildning för tränare här i Värmland, men också i distrikten Västerbotten och Västra Götaland.

Läs mer om Rörelsesatsning i skolan

Kontakt
Robert Bakke-King, samordnare Rörelsesatsning i skolan, 010-476 47 07 eller robert.bakkeking@rfsisu.se

Sidan publicerades: 18 oktober 2022