Hem / Egna nyheter / Påminnelse: Kom ihåg att söka LOK-stöd

Påminnelse: Kom ihåg att söka LOK-stöd

Ansökan för våren ska vara inlämnad senast 25 augusti via föreningens IdrottOnline-sida.

Det är hög tid att söka LOK-stöd för vårens aktiviteter. Ansökan för våren ska vara inlämnad senast 25 augusti via föreningens IdrottOnline-sida.

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7 och 25 år (för funktionsnedsatta deltagare finns ingen övre åldersgräns). Regeringen har enligt förordningen om statsbidrag (1999: 1177) överlämnat uppgiften att pröva frågor om fördelning av statsbidrag till idrottsverksamhet till Riksidrottsförbundet.

Info med anledning av corona

Tills vidare ska idrottsföreningar registrera genomförda aktiviteter som vanligt, alltså registrera de deltagare som faktiskt var med. LOK-stödsansökan för våren 2020 ska endast innefatta de faktiskt genomförda aktiviteterna.

Riksidrottsförbundets (RF) ambition är att det inte ska göra skillnad om föreningen, på grund av corona, beslutat att göra uppehåll i verksamheten eller haft möjlighet att fortsätta. RF återkommer under hösten med detaljerna för kompensation, men grundtanken är att det kommer att göras en extra separat fyllnadsutbetalning för våren 2020 senare i år.

Läs mer om LOK-stöd på rf.se