Hem / Egna nyheter / Miljonstöd till värmländsk idrottsrörelse

Miljonstöd till värmländsk idrottsrörelse

103 föreningar i Värmland har tilldelats kompensationsstöd för uteblivna intäkter, samt kostnader för perioden januari till april 2021. Totalt handlar det om drygt 4 miljoner kronor för länets föreningar.

Det är Riksidrottsförbundet som har uppdraget att fördela kompensationsstödet som regeringen har beslutat om till idrotten. Riksidrottsförbundets styrelse har fattat beslut om fördelningen av kompensationsstöd till idrottsföreningar och totalt i landet har 2 500 idrottsföreningar tilldelats 513 miljoner kronor för januari-april 2021.

–Tyvärr kan ingen bli fullt ut kompenserad. Men det känns ändå bra att vi nu kan betala ut ett stöd som betyder mycket för många och jag hoppas att det också kan ge föreningar och ideella ledare över hela landet ny energi så vi tillsammans orkar fortsätta kämpa för att nå så många som möjligt även framöver, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

För 2020 till och med april 2021 har över 5 500 unika föreningar ansökt om 3,6 miljarder kronor i kompensationsstöd för uteblivna intäkter, samt kostnader. Kostnader för personal eller uteblivna sponsor- och mediaintäkter har inte räknats med, vilket har täckt ungefär hälften av föreningarnas ekonomiska bortfall.

– Idrottsrörelsen har drabbats hårt både verksamhetsmässigt och ekonomiskt och att återstarta vår verksamhet kommer att vara en lång process över flera år. Därför har Riksidrottsstyrelsen också äskat 900 miljoner kronor i återstartsstöd för perioden 2022 till 2024. Fortsatt stöd är en förutsättning för att idrottsrörelsen ska ha möjlighet att komma tillbaka med full kraft, säger Björn Eriksson.

Fördelning av stöd sorterad på förening, idrott, kommun och distrikt

Fördelningen gäller de 2349 idrottsföreningar som tilldelas stöd direkt från Riksidrottsförbundet. Resterande föreningar har sökt via sitt specialidrottsförbund och får besked från specialidrottsförbundet.

Vid frågor om kompensationsstödet till idrottsföreningar – kontakta This is a mailto link.