Hem / Egna nyheter / Kicki Johansson: Håll i, håll ut – det gäller även inom idrotten

Kicki Johansson: Håll i, håll ut – det gäller även inom idrotten

"Matchen mot viruset är ännu inte vunnen. Det är inte läge att slappna av", skriver Kicki Johansson i ett öppet brev till värmländsk idrottsrörelse.

Först och främst vill jag rikta ett stort tack till alla idrottare, ideella ledare och tränare inom den värmländska idrottsrörelsen. Tack för alla insatser ni gör för att minska smittspridningen i samhället – alltifrån att ställa in efterlängtade cuper och till att hitta nya innovativa sätt att träna och tävla på.

Jag känner mig så stolt över att företräda värmländsk idrottsrörelse, särskilt när jag hör exempel om föreningar som ställer upp för riskgrupper och kämpar för att hålla igång verksamhet för barn och unga. Och jag lovar er att vi på RF-SISU Värmland gör allt vi kan i kontakter med kommuner och region för att visa på era behov och ekonomiska utmaningar just nu. Tillsammans måste vi arbeta för att alla föreningar kan ta sig igenom krisen. För värmländsk idrottsrörelse behövs – då, nu och i framtiden.

Samtidigt vill jag också poängtera att matchen mot viruset ännu inte är vunnen. Det är inte läge att slappna av. Vi måste hjälpas åt att påminna varandra om att följa de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och de riktlinjer som finns hos föreningar och förbund. Jag vill särskilt rikta mig till er idrottsföräldrar. Som föräldrar vill ni givetvis följa era barn och ungdomar vid exempelvis fotbollsplanen, friidrottsarenan eller cykelspåret. Men för allas säkerhet är det viktigt att arrangemanget inte överskrider gränsen på maximalt 50 personer på plats. Följ de anvisningar och riktlinjer ni får av ledare, förening och förbund.

Region Värmland trycker hårt på budskapet ”Håll i, håll ut”. Som ordförande för värmländsk idrottsrörelse vill jag understryka att det även gäller i våra verksamheter. För ska vi vinna den här matchen måste alla göra sin del och inte ge upp. Fortsätt kämpa därute och ta hand om varandra.

Vänliga idrottshälsningar

Kicki Johansson, ordförande RF-SISU Värmland