Hem / Egna nyheter / Inställda utbildningar i mars månad

Beslut: Inställda utbildningar i mars månad

RF-SISU Värmland ställer in arrangemang på grund av smittspridningen av coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten höjde under tisdagen risknivån för spridning inom Sverige av coronaviruset till "mycket hög risk". RF-SISU Värmlands fokus i det här läget är att bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset. Riksidrottsförbundet har en nära dialog med regeringen och vi följer myndigheternas beslut och rekommendationer och uppmanar alla förbund och föreningar att göra detsamma.

Inställda utbildningar i mars månad

2020-03-12
Med anledning av den riskbedömning som råder gör RF-SISU Värmland följande förändringar när det gäller vår utbildningsverksamhet:

  • Vi ställer in alla arrangemang med fler än 25 deltagare fram till och med den 1 april. Vi kommer därefter att ta beslut vecka för vecka och återkommer med mer information. Berörda deltagare kommer också att kontaktas per mejl.

Frågor?
Är du anmäld till någon av våra utbildningar och har frågor som rör detta kan du kontakta din idrottskonsulent

Kontakt för föreningar

Många idrottsföreningar har naturligtvis frågor om att arrangera en cup eller liknande. Vid frågor om lämpligaste sättet att gå till väga i den enskilda situationen kontaktar ni i första hand ert SF. En innebandyförening kontaktar alltså Svenska Innebandyförbundet eller dess distrikt (SDF), till exempel Värmlands Innebandyförbund, beroende på vilket förbund föreningen tillhör.

Hitta ditt SF eller SDF här

Så kan du minska smittspridningen

  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk
  • Använd handsprit

Till Folkhälsomyndighetens allmänna råd

Mer information om coronaviruset

Folkhälsomyndigheten är regeringens expertmyndighet och har all information om coronaviruset samlad på sin webbplats. Där hittar du senaste uppdateringarna kring riskbedömning och andra åtgärder. Myndigheten har även öppnat en nationell informationslinje på telefon om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Ring 113 13 om du har frågor.

Till Folkhälsomyndighetens sidor om coronaviruset

Regeringens samlade information om coronaviruset

Krisinformation från svenska myndigheter

Om du känner dig sjuk

Vad gäller symtom och misstänkt smitta så ska man kontakta 1177 Vårdguiden via telefon och berätta om sina symtom och var man vistats den senaste tiden. Besök inte någon vårdinrättning – kontakta alltid 1177 Vårdguiden först.

Till 1177 Vårdguidens information och rådgivning

Läs mer om Corona och idrotten

rf.se hittar du all den senaste informationen om Coronaviruset kopplat till idrottsrörelsen.