Hem / Egna nyheter / Idrottens dag 2021: Värmländska skolor manifesterar för rörelseglädje

Idrottens dag 2021: Värmländska skolor manifesterar för idrott och hälsa

Fredag 24 september genomför Riksidrottsförbundet Idrottens dag på närmare 400 skolor i hela landet. I Värmland får drygt 2800 skolbarn glädjen att prova på idrotter och testa andra roliga rörelseaktiviteter.

Med Idrottens dag vill Riksidrottsförbundet, tillsammans med sina RF-SISU- distrikt, att barn ska få känna att de kan, vill och vågar idrotta. Alarmerande många barn rör på sig alldeles för lite och coronapandemin har gjort att stillasittandet ökat ännu mer.

I Värmland deltar Klässbols skola, Styckåsskolan, Sulviks skola, Kyrkebyskolan i Arvika, samt Bjurtjärns skola, Vargbroskolan och Kroppaskolan i Storfors. Eleverna kommer att få besök av RF-SISU Värmland samt lokala idrottsföreningar som ger barnen chans att prova på massa roliga idrottsaktiviteter.

– Förhoppningsvis leder glädjen i att röra på sig till att barnen också hittar till idrott och gemenskapen i idrottsföreningen på sin fritid. Barnen ges en direktkontakt med det lokala föreningslivet som de ofta hittills inte fått, säger Jörgen Nordmarker, projektledare hos RF-SISU Värmland för Idrottens dag och Rörelsesatsning i skolan.

Idrottens dag känns extra viktig i år, menar Jörgen Nordmarker.

– Helt klart har pandemin påverkat barnens möjligheter till rörelse inom föreningslivet. En del barn behöver hitta tillbaka till idrotten och de som ännu inte hittat dit behöver få en bra väg in. Därför hoppas och tror vi att Idrottens dag kan bli en bra kickstart för eleverna på de skolor vi besöker.

Om Idrottens dag

Riksidrottsförbundet är huvudarrangör av Idrottens dag tillsammans med samtliga 19 RF-SISU- distrikt och lokala idrottsföreningar. Idrottens dag är också en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport. I år deltar över 40 länder, med det gemensamma budskapet #BeActive.

För mer information om Idrottens dag i Värmland. Kontakta:

Jörgen Nordmarker, projektledare, This is a mailto link eller 010-476 47 32