Hem / Egna nyheter / Gå en utbildning hos oss i höst!

Gå en utbildning hos oss i höst!

Nu drar vi äntligen i gång med höstens utbildningar – där tema idrottshälsa är först ut. Se till att säkra din plats redan i dag.

Vecka 39-40 erbjuder vi nedan kurser och föreläsningar inom temat Idrottshälsa. Kurserna riktar sig till dig som är tränare, ledare eller aktiv – oavsett idrott. Välj mellan:

Dopning – ett hot mot idrott och samhälle, 27 september, Karlstad (eller digitalt)
Välkommen till en föreläsning med sportjournalisten och tv-profilen Jonas Karlsson som belyser dopningsfrågan ur både ett samhälls- och idrottsperspektiv. Varför tar så många dopning och extrema kosttillskott? Vilka behov har vi – och vilka är riskerna? Hur ser vi på våra egna kroppar?

Tejpkurs, 28 september, Kil
En utbildningskväll där du får lära dig om tejpning, både för akut omhändertagande och i förebyggande syfte. Kursen leds av sjukgymnast Marcus Eng.

Knäkontroll, 29 september, Hammarö
Utbildningen vänder sig främst till lagbollidrotten, men passar också bra för andra idrotter som har problem med knäskador. Knäskador är bland de vanligaste skadorna vid idrott.

Ledare som lyssnar, 5 oktober, Digitalt
En webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden. I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

Den förutsägbara ledaren – Dolda utmaningar i ledarskapet, 6 oktober, Digitalt
Måns Lööf har i över 15 år utbildat, föreläst och arbetat med barn och ungdomar med särskilda behov. En föreläsning som ger inspiration, tips och råd om hur man bemöter barn och ungdomar med exempelvis ADHD, Aspergers syndrom och andra osynliga funktionsnedsättningar.

Kost och träning, 7 oktober, Digitalt
Föreläsning med Marina Sjöberg, utbildad beteendevetare (Idrottspedagog) samt leg. dietist. Vilken kost behöver vi för maxprestation? Vad säger den senaste forskningen inom idrottsnutrition?

Min historia – att gå från svårt sjuk i anorexia till att bli helt frisk och leva fullt ut, 10 oktober, Digitalt
När Ida Andersson var 12 år insjuknade hon i anorexia, en sjukdom som snabbt havererade hennes liv. Här får vi lyssna på Idas erfarenheter från sjukdomsperioden till tillfrisknandet både som person och idrottare.

Extra nyhetsbrev med utbildningstips

Nyligen lanserade vi ett nyhetsbrev med fokus på utbildningsnytt. Nyhetsbrevet riktar sig till dig som är tränare, ledare och/eller aktiv i en idrottsförening i Värmland.

Vill du prenumerera på nyhetsbrevet eller vill du kanske tipsa andra tränare och ledare i din förening? Klicka här för att komma till anmälan.

Kostnad

Om utbildningen kostar något står det angivet i samband med anmälan. Kostnader kommer att faktureras din förening om inget annat anges i anmälan. Stäm av med din RF-SISU konsulent om kostnad kan finansieras med folkbildningsresurs eller projektmedel.

Till kontaktlista för idrottskonsulenter