Hem / Egna nyheter / Föreningar kan söka stöd för anpassad verksamhet under coronakrisen

Föreningar kan söka stöd för anpassad verksamhet under coronakrisen

Nu kan du söka stöd från RF-SISU Värmland för att anpassa sättet att träna under coronakrisen. Det handlar om utrustning till utomhusträning, kostnader för annorlunda idrottsverksamhet och ändrat anläggningsbehov på grund av stängda hallar.

– Det känns jättebra att RF-SISU Värmland kan erbjuda ett stöd som hjälper föreningarna att ställa om verksamheten, så att den bedrivs på ett säkert sätt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Idrottsrörelsen vill medverka till att risken för smittspridning i samhället minskar, säger Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef.

Med stödet vill Riksidrottsförbundet skapa möjligheter för idrottsföreningarna att fortsätta den dagliga verksamheten i så stor utsträckning som möjligt, så länge det kan ske enligt regeringens beslut samt myndigheternas råd och rekommendationer. 

Formellt innebär beslutet att föreningar ska kunna söka projektstöd för barn- och ungdomsidrotten via ytterligare ett kriterium: bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner på grund av corona. Konkret kan det handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller genomföra annorlunda idrottsverksamhet, till exempel med digitala hjälpmedel. Det går också att få stöd för förändrat anläggningsbehov på grund av stängda hallar.

Till mer info och ansökan