Hem / Egna nyheter / Idrottens dag till Arvika

Idrottens dag till Arvika

Stor idrottsfest i Arvika när RF-SISU Värmland, kommunen och lokala föreningslivet nästa tisdag bjuder in till Idrottens dag.

– Vi ser fram emot att få Arvikaborna att upptäcka rörelseglädjen och vilken bredd av idrotter och föreningar det finns i närområdet, säger Johanna Ahlin, idrottskonsulent på RF-SISU Värmland och projektledare för eventet i Arvika.

Syftet med Idrottens dag, som är ett nationellt arrangemang med Riksidrottsförbundet som huvudarrangör, är att inspirera till rörelse och lyfta upp frågan om fysisk aktivitet på agendan.

Viktigt event i återstartsfas efter pandemin

Tillsammans med kommunen och föreningslivet i Arvika bjuder RF-SISU Värmland in till en gratis prova-på-dag, på idrottsplatsen Vik, med ett smörgåsbord av idrottsaktiviteter.

– Det är ett evenemang som riktar sig till alla åldrar. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen till rörelseglädje och att kanske hitta sin nya fritidssysselsättning, säger Johanna Ahlin.

Hon menar också att Idrottens dag känns extra viktig i år.

– Idrotten befinner sig i en slags återstartsfas efter pandemin. En del föreningar har tappat både aktiva och ledare under de här åren. Förhoppningsvis kan Idrottens dag bli ett sätt för föreningarna att rekrytera nya målgrupper, men också återrekrytera de medlemmar som kanske droppat av under pandemiåren.

"Ett fantastiskt tillfälle att visa upp kommunens bredd av föreningsliv"

Idrottens dag har tidigare arrangerats i skolsamverkan i kommunen. Det här är första gången det genomförs som ett större publikt evenemang och Arvika kommun ser positivt på samverkan med RF-SISU Värmland och föreningslivet.

– Vi är väldigt glada för att "Idrottens dag" genomförs i Arvika. Det blir ett fantastiskt tillfälle att få visa upp kommunens bredd av föreningsliv och utbud av idrotter. Att få testa på och se något nytt på plats kan ge mersmak till nya sporter man tidigare inte provat och skapa en väg in i föreningslivet. Idrottens dag är en viktig mötesplats för våra föreningar i Arvika. Att vi gör det i samverkan mellan RF-SISU Värmland, föreningslivet och kommun stärker arrangemanget och arbetet att ge och utveckla en rik och aktiv fritid för alla, säger Eriqa Lindsten, kultur- och fritidschef, Arvika kommun.