Hem / Egna nyheter / 126 föreningar i Värmland får coronastöd innan midsommar

126 föreningar i Värmland får coronastöd innan midsommar

I dag börjar stödet till 126 föreningar i Värmland som drabbats ekonomiskt av coronapandemin betalas ut. Stödet baseras på hur stor förlust föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.

Av regeringens stödpaket till idrotten om 500 miljoner kronor för perioden 12 mars till 30 juni går 91 procent till närmare 4000 föreningar och nio procent till förbund och dess distrikt.

Det värmländska stödet uppgår till 7 244 000 kronor och kommer att betalas ut till 126 olika föreningar.

– Vi har många mindre föreningar som kanske inte har förlorat så många kronor, men dessa kronor är i flera fall en stor del av deras totala omsättning. Det här är pengar som kommer att ge en injektion för att hålla liv i deras verksamheter. Ingen får full teckning och alla kommer inte att bli nöjda, men beloppet kanske ändå är en bit på vägen för att täcka akuta kostnader, säger distriktsidrottschef Thomas Sundenhammar.

Stort behov av fortsatt stöd
Att minska smittspridningen och mota pandemin är fortfarande högst prioriterat, poängterar distriktsidrotschefen. Det begränsar fortsatt idrottsföreningarnas möjligheter att bedriva sin idrott.

– Jag är imponerad av hur snabbt och ansvarsfullt våra idrottsföreningar har ställt om och anpassat stora delar av sin verksamhet under våren. Tyvärr ser vi ut att behöva fortsätta med begränsad verksamhet ett bra tag till. För att vi ska orka genom hela pandemin behöver vi fortsatt stöd både från kommun, region och regering. Riksidrottsförbundet har begärt att regeringen förlänger stödet till idrottsrörelsen med 500 miljoner kronor för perioden juli–september. Jag både hoppas och tror att regeringen är beredd att svara upp mot det behovet, säger Thomas Sundenhammar.

Så fördelas stödet per idrottsförening, kommun och idrott

Kontakt
Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef
Telefon: 010-476 47 12
E-post: This is a mailto link