Hem / Utbildning/Folkbildning / Våra utbildningar / Grundutbildning för tränare

Grundutbildning för tränare

Grundutbildning för tränare ger dig en bra grund att stå på i din fortsatta tränar- och ledarroll. Utbildningen är för alla tränare och ledare oavsett idrott och om du tränar barn, ungdom eller vuxna.

Utbildningen ger en bra inblick i viktiga saker att tänka på i ditt ledarskap, i vilken roll och vilket sammanhang du befinner dig i, hur du på ett bra sätt möter och skapar goda träningsmiljöer för dina utövare. Grundutbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för dig när du ska planera och genomföra träningspass på ett bra och genomtänkt sätt.

En del av innehållet

• du och ditt ledarskap
• du och träningen
• du och utövaren.

Målgrupp

Tränare för barn, unga och vuxna.

Tidsåtgång

Första träffen tar cirka tre timmar, samt hemarbete på cirka 8-10 timmar. Andra träffen är en heldag, cirka åtta timmar. Avslutande hemuppgift, cirka två timmar.

Kunskapskrav

Innan du går Grundutbildning för tränare ska du ha genomfört den webbaserade utbildningen Introduktionsutbildning för ledare som du hittar på SISU Idrottsutbildarnas webbplats. Här har du en direktlänk till utbildningen.

Kostnad

1800 kronor/person.

Utbildningstillfällen

Eskilstuna

Notera! Utbildningstillfället som skulle skett med start den 13 april är tyvärr inställt och alla anmälda är informerade via mejl.  

Digitalt

På grund av covid-19 kommer detta utbildningstillfälle att ske helt digitalt istället för fysiskt i Södertälje.

Träff 1: 11 maj, kl. 18-21.00.

Träff 2: 12 juni, kl. 09-17.00.

Anmäl dig här

OBS: När du anmäler dig till detta utbildningstillfälle så blir du automatiskt anmäld till träff 2 den 12 juni.