Hem / Utbildning/Folkbildning / Våra utbildningar

Våra utbildningar

RF-SISU Sörmland erbjuder dig idrottsövergripande utbildningar och kurser inom flera olika områden; exempelvis inom ledarskap, kost, föreningsutveckling och idrottsskador. På denna sida har vi samlat vårt utbildningsutbud i Sörmland som återkommer årligen.

Vissa utbildningar och kurser görs på förfrågan medan vissa redan är datumsatta på olika platser i de kommuner vi arbetar i. De flesta utbildningarna kan genomföras digitalt, med reservation för vissa anpassningar i form av innehåll. Utbildningarna är är uppdelade efter kategorierna; Föreningsutveckling, Tränar- och ledarskap, Administration och IT, Idrottsskador och rehab, Kost och näringslära, Ekonomi och Utbildningar för idrottsföräldrar. Längst ned hittar du även webbaserade utbildningar som RF-SISU erbjuder centralt.

Föreningsutveckling

Skapa trygga idrottsmiljöer - en utbildning i tre delar

En digital utbildning där vi tar upp tre olika teman om hur föreningens alla medlemmar kan skapa en trygg idrottsmiljö. Styrelsens arbete, tränarens förhållningssätt samt föräldrar barn och kommunikation. 

Läs mer

Styrelsen på träningläger

Under en fredag och lördag får ni chansen att under trevliga och inspirerande former träffas och arbeta med just er förenings behov - med stöd från RF-SISU Sörmland.

Läs mer

Tränar- och ledarskap 

Årets idrottskonferens

Missa inte årets idrottskonferens. En heldagskonferens om ledarskap och trygg idrott som riktar sig till dig som är tränare eller ledare inom föreningslivet.

Läs mer 

Kost och näringslära

Kost för aktiva 12-16 år

En kostföreläsning för idrottande ungdomar där du får kunskap om proteiner, kolhydrater och fetter samt dess påverkan och verkan i din kropp. 

Läs mer

Administration och IT

Ekonomi

Utbildningar för idrottsföräldrar

Föräldraforum

I denna utbildning fokuserar vi på mötet mellan er föräldrar och det ni vill diskutera inom ämnet, samt vad forskningen säger om vad vi föräldrar kan göra för att på bästa sätt stötta våra barn till att vilja idrotta hela livet.

Läs mer

Idrottsskador och rehab

Centrala utbildningar hos SISU Idrottsutbildarna