Hem / Utbildning/Folkbildning / Våra utbildningar

Våra utbildningar

RF-SISU Sörmland erbjuder dig idrottsövergripande utbildningar och kurser inom flera olika områden; exempelvis inom ledarskap, kost, föreningsutveckling och idrottsskador. På denna sida har vi samlat vårt utbildningsutbud i Sörmland som återkommer årligen.

Vissa utbildningar och kurser görs på förfrågan medan vissa redan är datumsatta på olika platser i de kommuner vi arbetar i. De flesta utbildningarna kan genomföras digitalt, med reservation för vissa anpassningar i form av innehåll.

Utbildningar för tränare

Tränarforum Sörmland

Din insats som tränare eller ledare i föreningsidrotten i idrottssörmland är viktig och betyder mycket för idrottsrörelsen. Därför erbjuder vi en möjlighet för dig att få ny inspiration och utveckla dig själv i din roll genom Tränarforum Sörmland.

Läs mer

Introduktionsutbildning för tränare

Kostnadsfri webbutbildning som ger en inblick i vad tränarrollen innebär och konkreta tips kring ledarskap och träning.

Till utbildningen

Grundutbildning för tränare

För alla tränare, oavsett idrott eller ålder på de du tränar. Det första steget av obligatoriska utbildningar som erbjuds idrottsrörelsens tränare.

Läs mer

Fortsättningsutbildning för tränare

Fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag oavsett vilken idrott och målgrupp du leder.

Läs mer

Inkluderande ledarskap för att möte idrottare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)

En utbildning som ger dig som tränare mer kunskap om vad NPF är samt konkreta tips på hur du som tränare och din förening kan stärka förutsättningarna för att bli en mer inkluderande förening. 

Läs mer

Rörelseförståelse i teori och praktik

En utbildning som ger dig som tränare eller ledare kunskap och inspiration kring hur du kan skapa en mijö som bidrar till att aktiva vill, vågar och kan delta. 

Läs mer

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom - grund

En utbildning som vänder sig till dig som vill träna barn och ungdomar med allsidig uppbyggnadsträning för långsiktig utveckling. 

Läs mer

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom - föreläsning

En introduktionföreläsning i Åldersanpassad fysisk träning som vänder sig till dig som vill träna barn och ungdomar med allsidig uppbyggnadsträning för långsiktig utveckling.

Läs mer

Grundutbildning idrottsskador

Få teoretiska och praktiska råd, samt tips om akut omhändertagande, tejpning och förbyggande träning. En bra utbildning för dig som är tränare.

Läs mer

Mental träning - den inre matchen

För dig som vill träna barn och ungdomar med kunskap om idrottspsykologi och vad du som tränare kan göra för att stärka och utveckla de aktivas självkänsla, självförtroende och motivation. 

Läs mer

FaR-Ledarutbildning

Utbildningen förbereder dig som aktivitetsledare/organisationsledare att ta emot, leda och motivera personer som blivit ordinerade fysisk aktivitet på recept – FaR.

Läs mer

Utbildningar för föreningsledare

Styrelsen på träningläger

Under en fredag och lördag får ni chansen att under trevliga och inspirerande former träffas och arbeta med just er förenings behov - med stöd från RF-SISU Sörmland.

Läs mer

Introduktionsutbildning för föreningsledare

Kostnadsfri webbutbildning som ger en första inblick i rollen som föreningsledare och inspiration för ett spännande och viktigt uppdrag.

Till utbildningen

Webbseminarier hos Skatteverket

Som idrottsförening kan ni i behöva registrera er som arbetsgivare och redovisa skatter och avgifter. För att förenkla ert arbete erbjuder Skatteverket webbseminarier i ämnet. 

Läs mer

Idrottens föreningslära

En serie utbildningar för dig som arbetar i föreningens styrelse. Syftet är att öka kunskapen för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för den idrottsliga verksamheten. 

Läs mer

Utbildningar för hela föreningen

Idrottssnack

Det ska vara enkelt att få inspiration och en gnutta idrott i vardagen – därför lanserar vi ”Idrottssnack med RF-SISU Sörmland”. Idrottssnack är i sin korthet lättsamma och trevliga webbsända samtal som riktar sig till föreningsledare, aktivitetsledare, tränare och andra idrottsintresserade som är verksamma i det sörmländska föreningslivet.

Läs mer

Skapa trygga idrottsmiljöer 

Att varje barn känner sig tryggt brode vara varje idrottsledare högsta prioritet. Därför erbjuder vi en digital utbildning med tre olika perspektiv på hur din förening kan skapa en trygg miljö tillsammans. 

Läs mer

Lärgruppsledarutbildning - leda effektiva samtal och möten

I denna utbildning får du lära dig grunderna i att leda samtal och möten på ett effektivt sätt. Hur man på enkelt sätt tar ansvaret över samtalet och ser till att alla kommer till tals runt bordet.

Läs mer

960x540 hemsida.jpg

Årets idrottskonferens

Är du tränare, ledare eller föreningsledare och vill lyssna på den senaste idrottsforskningen samtidigt som du får möjligheten att nätverka och skapa samarbetsytor mellan föreningar under en heldag? Då ska du delta på årets idrottskonferens.

Gå till konferensens egna webbplats

IdrottOnline - Administration

IdrottOnline är idrottsrörelsens gemensamma verksamhetssystem som alla RF-anställda föreningar får tillgång till helt kostnadsfritt. För att din förening ska komma igång med systemet erbjuder vi en grundutbildning samt en fortsättningsutbildning i föreningsadministration.

Läs mer

Digitala workshops i IdrottOnline

Lär dig IdrottOnline via digitala Workshops, där experter från RF-SISU Sörmland hjälper dig med dina frågor om IdrottOnline.

Läs mer

Värdskap i föreningen

Värdskap handlar om konsten att få människor att känna sig välkomna. Denna utbildning ger er tips och idéer på hur er förening kan arbeta med värdskap och inkludering. 

Läs mer

Hjärt- och lungräddning, HLR

En nödsituation kan inträffa var som helst; i löparspåret, i hemmet, på idrottsplatsen. Den här utbildningen ger dig kunskapen som behövs vid akut hjärtstopp. 

Läs mer

Utbildningar för aktiva idrottare

Kost för aktiva idrottare

Hälsa och prestation går hand i hand och kosten har en stor betydelse för hälsan. Den här utbidlningen lär dig förstå kostens betydelse för hälsan och presentationsförmågan. 

Läs mer

Risker med doping och kosttillskott

Vad är doping? Hur går en dopingkontroll till? Vilka skyldigheter och rättigheter har jag som aktiv och vilka regler är det som gäller? Lär dig mer om risker förkinppade med bland annat konsttillskott och Anabola androgena steroider (AAS). 

Läs mer 

Utbildningar för föräldrar

Föräldraforum

I denna utbildning fokuserar vi på mötet mellan er föräldrar och det ni vill diskutera inom ämnet, samt vad forskningen säger om vad vi föräldrar kan göra för att på bästa sätt stötta våra barn till att vilja idrotta hela livet.

Läs mer

Världens bästa idrottsförälder

Denna utbildning förmedlar tips och idéer till coacher som vill utveckla barn och ungdomar och skapa förutsättningar för att unga idrottare ska bli vinnare. 

Läs mer