Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök aktuella utbildningar

Här kan du söka bland våra aktuella utbildningar

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och utbildningar. Här nedan ser du de utbildningar som är planerade i RF-SISU Sörmland. Du kan också söka efter specifika utbildningar. 

De utbildningar som ligger närmast i tid är de som visas först. Du kan själv avgränsa din sökning genom att välja kommun eller annan tidsperiod. Du kan också välja att söka ett annat distrikts utbud. I utgångsläget visas samtliga planerade utbildningar i distriktet inom förinställd tidsperiod.

TIPS! Avstå från att välja kommun, då fångar du också upp utbildningar som du kan delta i via webben.

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

IdrottOnline-Workshop-Gruppadminutbildning

Under workshopen kommer vi att gå igenom hur du hanterar dina grupper som gruppadministratör i IdrottOnline. 

Datum: 2021-01-27 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Risker med doping och kosttillskott - Digital utbildning

Vad är doping? Hur går en dopingkontroll till? Vilka skyldigheter och rättigheter har jag som aktiv och vilka regler är det som gäller? Under denna utbildning får du veta mer om risker förknippade med bland annat kosttillskott och Anabola androgena steroider (AAS).

Kontaktperson: Amanda Nordlie Datum: 2021-02-11 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottens föreningslära - Tema Valberedning

För att en förening ska bli framgångsrik krävs det att samtliga delar fungerar och att det finns kunskap om vad som krävs i ett föreningsarbete. Här har vi satt ihop en serie utbildningar för dig som arbetar i föreningens styrelse. Syftet är att öka kunskapen för att kunna skapa de bästa av förutsättningar för den idrottsliga verksamheten. Du väljer om du vill gå en eller flera delar av utbildningsserien. Detta utbildningstillfälle riktar sig till dig som vill lära dig mer om valberedning. 

Kontaktperson: Anna Holmén Datum: 2021-02-17 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline-Workshop-Tema: Närvaroregistrering

Under workshopen kommer vi att gå igenom digital närvarorapportering i IdrottOnline som den 1 juli 2020 blev obligatoriskt för alla föreningar. 

Kontaktperson: Carina Andersson Datum: 2021-02-18 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Psykisk ohälsa, ätstörningar och idrottsmiljöer - vägar att hantera och förebygga, Tillfälle 1

Hög prestation, ledarstil och hälsa - hur häger det ihop? I en miniserie på två digitala tillfällen tar vi upp olika aspekter kring idrott och psykisk ohälsa. Föreläsningar varvas med diskussioner med tid för reflektion mellan tillfällena. Vi tar också upp några av de mest seglivade myterna kring vägen till guldmedaljerna.

Kontaktperson: Amanda Nordlie Datum: 2021-02-18 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline-Workshop-Tema: Så här skickar du in din digitala LOK-stödsansökan

Under workshopen kommer vi att gå igenom hur ni gör för att skicka in er LOK-stödsansökan via IdrottOnline. Från och med 1 juli 2020 blir obligatoriskt för alla föreningar att ansöka om LOK-stöd digitalt.

Kontaktperson: Carina Andersson Datum: 2021-02-22 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Skapa trygga idrottsmiljöer - Styrelsens arbete

Att varje barn känner sig tryggt borde vara varje idrottsledares högsta prioritet. Med trygghet som grund skapar vi tillsammans möjlighet för såväl längtan efter mer, härliga gemensamma minnen och fantastiska resultat. Därför erbjuder vi utbildningen Skapa trygga idrottsmiljöer. En digital utbildning med tre olika perspektiv på hur en din förening kan skapa en trygg miljö tillsammans. Detta utbildningstillfälle handlar om styrelsens arbete och organisation. 

Kontaktperson: Caroline Lindeberg Datum: 2021-03-03 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Psykisk ohälsa, ätstörningar och idrottsmiljöer - vägar att hantera och förebygga, Tillfälle 2

Hög prestation, ledarstil och hälsa - hur häger det ihop? I en miniserie på två digitala tillfällen tar vi upp olika aspekter kring idrott och psykisk ohälsa. Föreläsningar varvas med diskussioner med tid för reflektion mellan tillfällena. Vi tar också upp några av de mest seglivade myterna kring vägen till guldmedaljerna.

Kontaktperson: Amanda Nordlie Datum: 2021-03-09 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottens föreningslära - Tema Föreningslära grund

För att en förening ska bli framgångsrik krävs det att samtliga delar fungerar och att det finns kunskap om vad som krävs i ett föreningsarbete. Här har vi satt ihop en serie utbildningar för dig som arbetar i föreningens styrelse. Syftet är att öka kunskapen för att kunna skapa de bästa av förutsättningar för den idrottsliga verksamheten. Du väljer om du vill gå en eller flera delar av utbildningsserien. Detta utbildningstillfälle riktar sig till dig som vill få grundläggande föreningskunskap. 

Kontaktperson: Anna Holmén Datum: 2021-03-10 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Skapa trygga idrottsmiljöer - tränarens förhållningssätt

Att varje barn känner sig tryggt borde vara varje idrottsledares högsta prioritet. Med trygghet som grund skapar vi tillsammans möjlighet för såväl längtan efter mer, härliga gemensamma minnen och fantastiska resultat. Därför erbjuder vi utbildningen Skapa trygga idrottsmiljöer. En digital utbildning med tre olika perspektiv på hur en din förening kan skapa en trygg miljö tillsammans. Detta utbildningstillfälle handlar om tränarens förhållningssätt. 

Kontaktperson: Caroline Lindeberg Datum: 2021-03-10 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan