Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök aktuella utbildningar

Här kan du söka bland våra aktuella utbildningar

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och utbildningar. Här nedan ser du de utbildningar som är planerade hos RF-SISU Sörmland. Du kan också söka efter specifika utbildningar. 

De utbildningar som ligger närmast i tid är de som visas först. Du kan själv avgränsa din sökning genom att välja endast fysiska eller digitala utbildningar, eller genom att ändra tidsperioden. Du kan också välja att söka ett annat distrikts utbud. I utgångsläget visas samtliga planerade utbildningar i distriktet inom förinställd tidsperiod.

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

IdrottOnline-Administration-Fortsättning

Ge fördjupade kunskaper i hantering av medlemsregister och övriga administrativa moduler i IdrottOnline.

Kontaktperson: Carina Andersson Datum: 2021-10-25 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottens föreningslära: Tema Föreningens ekonomi, budget och uppföljning

För att en förening ska bli framgångsrik krävs det att samtliga delar fungerar och att det finns kunskap om vad som krävs i ett föreningsarbete. Här har vi satt ihop en serie utbildningar för dig som arbetar i föreningens styrelse. Syftet är att öka kunskapen för att kunna skapa de bästa av förutsättningar för den idrottsliga verksamheten. Du väljer om du vill gå en eller flera delar av utbildningsserien. Detta utbildningstillfälle riktar sig till dig som vill lära dig mer om föreningens ekonomi, budget och uppföljning. 

Kontaktperson: Anna Holmén Datum: 2021-10-26 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Skapa trygga idrottsmiljöer - föräldrar, barn och kommunikation

Att varje barn känner sig tryggt borde vara varje idrottsledares högsta prioritet. Med trygghet som grund skapar vi tillsammans möjlighet för såväl längtan efter mer, härliga gemensamma minnen och fantastiska resultat. Därför erbjuder vi utbildningen Skapa trygga idrottsmiljöer. En digital utbildning med tre olika perspektiv på hur en din förening kan skapa en trygg miljö tillsammans. Detta utbildningstillfälle handlar om föreningens interna kommunikation. 

Kontaktperson: Caroline Lindeberg Datum: 2021-10-27 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Värdskap i föreningen

Värdskap är konsten att få människor att känna sig välkomna. Känslan av att vara väntad, bli sedd och trevligt bemött är grundläggande för att vi ska trivas och vilja vara delaktiga. Det är själva kärnan i såväl ledarskap, rekrytering av nya medlemmar, god kommunikation, ökat engagemang och lyckade arrangemang. Det är kärnan i varje enskilt möte.

Kontaktperson: Kerim Sehovic Datum: 2021-11-09 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

FaR-Ledarutbildning med MI, motiverande samtal

Genom att öka sin fysiska aktivitet kan man förebygga och behandla många sjukdomar. Idag kan man få Fysisk aktivitet på Recept, FaR istället för, eller som komplement till mediciner. En FaR-ledare är den som möter FaR-patienten i idrottsföreningen, i gruppträningen eller i gymmet. En del av utbildningen berör även MI, motiverande samtal, som är en evidensbaserad metod för att hjälpa en annan människa att hitta sin egen drivkraft att skapa sig ett hälsosamt liv.

Är du intresserad av att hjälpa människor till ett aktivare och mer hälsosamt liv kanske FaR-ledare är något för dig.

OBS: När du anmäler dig till detta utbildningstillfälle så blir du automatiskt anmäld till träff 2 den 16 november kl. 17-20.00. 

Kontaktperson: Eva Sandeberg Datum: 2021-11-09 - 2021-11-16 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Skapa trygga idrottsmiljöer - Styrelsens arbete

Att varje barn känner sig tryggt borde vara varje idrottsledares högsta prioritet. Med trygghet som grund skapar vi tillsammans möjlighet för såväl längtan efter mer, härliga gemensamma minnen och fantastiska resultat. Därför erbjuder vi utbildningen Skapa trygga idrottsmiljöer. En digital utbildning med tre olika perspektiv på hur en din förening kan skapa en trygg miljö tillsammans. Detta utbildningstillfälle handlar om styrelsens arbete och organisation. 

Kontaktperson: Caroline Lindeberg Datum: 2021-11-10 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Styrelsen på träningsläger

Inte bara spelare behöver träning för att kunna prestera. Även styrelsemedlemmar behöver övning för att arbetet ska flyta på. Styrelsen på träningsläger är en utbildningshelg för styrelser där ni under en fredag och lördag får chansen att under trevliga och inspirerande former träffas och arbeta med just er förenings behov.

Kontaktperson: Daniel Eriksson Datum: 2021-11-12 - 2021-11-13 Plats: Södra Sörmland Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottens föreningslära: Tema Valberedning

För att en förening ska bli framgångsrik krävs det att samtliga delar fungerar och att det finns kunskap om vad som krävs i ett föreningsarbete. Här har vi satt ihop en serie utbildningar för dig som arbetar i föreningens styrelse. Syftet är att öka kunskapen för att kunna skapa de bästa av förutsättningar för den idrottsliga verksamheten. Du väljer om du vill gå en eller flera delar av utbildningsserien. Detta utbildningstillfälle riktar sig till dig som vill lära dig mer om valberedning. 

Kontaktperson: Anna Holmén Datum: 2021-11-16 Plats: Microsoft Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Tränarforum Sörmland - Hur skapar vi goda prestationsmiljöer? Digitalt.

Under denna kväll vill vi lyfta samtalet om positiva idrottsmiljöer, ledarskap och med idrottarens individuella utveckling i fokus. Tack vare våra fyra paneldeltagare får vi ta del av berättelser, forskning, erfarenhet och kunskap som förhoppningsvis ökar intresset för hur olika aspekter av idrottsmiljön och idrottaren samverkar och påverkar utfallet av vår verksamhet.

Kontaktperson: Gabriel Larsson Datum: 2021-11-18 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Tränarforum Sörmland - Hur skapar vi goda prestationsmiljöer?

Under denna kväll vill vi lyfta samtalet om positiva idrottsmiljöer, ledarskap och med idrottarens individuella utveckling i fokus. Tack vare våra fyra paneldeltagare får vi ta del av berättelser, forskning, erfarenhet och kunskap som förhoppningsvis ökar intresset för hur olika aspekter av idrottsmiljön och idrottaren samverkar och påverkar utfallet av vår verksamhet.

Kontaktperson: Gabriel Larsson Datum: 2021-11-18 Plats: Eskilstuna Mer information på kurssidan
Till anmälan