Hem / Bidrag och stöd / Stipendier och utmärkelser / Sörmlands idrottsprofil

Sörmlands idrottsprofil

Årets Sörmlandsprofil instiftades 1998 inom den sörmländska idrotten och är ett utbildningstipendium på 50.000 kr. Från och med 2012 heter stipendiet Sörmlands idrottsprofil.

Stipendiaten utses av Stiftelsen Solbackas styrelse i samråd med RF-SISU Sörmland och tilldelas en person som kombinerar idrottslig prestation med studier. Stiftelsen Solbacka och RF-SISU Sörmland genomför intervjuer med tänkbara kandidater och utser därefter Sörmlands idrottsprofil.

Kriterier för att bli stipendiat

Tänkbara kandidater ska ha sin urspungliga idrottsliga bakgrund i Södermanland. Antingen vara aktiv i en sörmländsk förening eller tidigare ha tävlat och varit aktiv i en sörmländsk förening samt kombinerar idrottslig prestation med studier. Stipendierna kan endast tillfalla personer som är mantalsskrivna i Södermanlands län eller som på grund av studier flyttat utanför länet.

Nominera den idrottsprofil du tycker ska vinna

Stipendiet går inte att ansöka om själv utan det sker genom ett nomineringsförfarande. Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) och föreningar är välkomna att skicka in nomineringar till RF-SISU Sörmland. Det går bra att skicka e-post till This is a mailto link (Skriv Sörmlands idrottsprofil i ämnet) eller post till: RF-SISU Sörmland, MunktellArenan, 633 42 Eskilstuna.