Attraktiva årsmöten

Sidan uppdaterades: 6 december 2023

Årsmötet är föreningens viktigaste möte under året. Det gångna året summeras, det kommande året stakas ut och en rad personer väljs till att leda och representera föreningen under det kommande året.

Årsmötet eller årsstämman är det högsta beslutade forumet i föreningen. Alla medlemmar är välkomna och de med rösträtt (se stadgarna) ska utse en styrelse, en valberedning och revisorer.

Föreningens bästa och medlemmarnas intressen ska stå i centrum i de beslut som årsmötet fattar. Oavsett vilka uppdrag, uppgifter eller vilken mandatperiod som gäller i en förening är det på årsmötet som medlemmarna har möjlighet att göra sin röst hörd vid val och vid granskning av de förtroendevalda.

Årsmöten ska genomföras stadgeenligt korrekt och i en demokratisk ordning. Det finns en hel del att tänka på inför, under och efter årsmötet.

Syfte

Att fler medlemmar kommer till årsmötet och på så sätt förstår och blir mer delaktiga i den demokratiska processen.

Målgrupp

Föreningsledare, det vill säga för dig som är aktiv i styrelsen eller annan övergripande ledningsfunktion i föreningen.

Tidsåtgång

Varierar, men minst 3 tillfällen á 45 min.

Genomförande

Denna folkbildande insats genomförs på bästa sätt i lärgruppsform med hjälp av ett särskilt framtaget lärgruppsmaterial. Ta kontakt med din förenings idrottskonsulent om ni vill ha stöd och hjälp i att genomföra denna eller liknande insatser. Det går också bra att lämna ett önskemål via knappen nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog och planering.

Sidan publicerades: 14 november 2023

Årsmöte, ett viktigt möte

Lärgruppsmaterial årsmöte