Hem / Bidrag och stöd / Coronapandemin / Kompensationsstöd för corona

Kompensationsstöd för corona

Regeringen har, med anledning av coronapandemin, beslutat om ett andra stödpaket till idrotten på 1 miljard kronor. Riksidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen. Det huvudsakliga syftet för stödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.

Föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar:

  • Ansökningsomgång 1 från 15 oktober-26 oktober kl 12.00 för ekonomiska förluster för kvartal 3.
  • Ansökningsomgång 2 från mitten av januari (datum ej satt) för ekonomiska förluster för kvartal 4. 

Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. 

Digitala informationsträffar

För att underlätta för föreningarna erbjuder RF-SISU Sörmland tre tillfällen då vi presenterar bakgrunden till kompensationsstödet, riktlinjer och regelverk, samt hur ansökan går till. Presentationen efterföljs av tid för frågor och funderingar. Genomgångarna kommer att ske via det digitala mötesverktyget Microsoft Teams och du anmäler dig till den genomgång som passar dig bäst tidsmässigt.

Anmäl dig till våra digitala informationsträffar 

Förbered er innan ansökningsperioden drar igång

Din förening gör ansökan i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Innan första ansökningsperioden startar kan ni förbereda er genom att ta fram dokument som tydligt beskriver er ekonomiska situation, exempelvis årsredovisningar och resultatrapporter.

Läs mer om kompensationsstödet och regelverket för hösten 2020 på rf.se.

Självklart finns vi på RF-SISU Sörmland som stöd för frågor och funderingar under hela ansökningsperioden, så tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er.

Kontakta en idrottskonsulent på RF-SISU Sörmland.