Hem / Bidrag och stöd / Coronapandemin

Coronapandemin

RF-SISU Sörmland arbetar som vanligt - fast i annorlunda former. Här nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i Sörmland.

Pandemin drabbar hela samhället och även idrottsrörelsen. RF-SISU Sörmlands roll är att stötta föreningar och förbund. Om och hur det är möjligt att idrotta under pandemin avgör respektive specialförbund (SF) och specialidrottsdistriktsförbund (SDF). Men alla har sjävfallet skyldighet att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och pandemilagen.

Riksidrottsförbundets hemsida

Riksidrottsförbundet samlar den senaste informationen om coronakrisen och hur den påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande. Du hittar svar på vanliga frågor som idrottsföreningar och förbund ställer, aktuella nyheter och länkar till andra viktiga sidor att ha koll på.

Till Riksidrottsförbundets sida om cornakrisen

Om föreningen drabbas av smitta

Riksidottförförbundet har sammanställt några punkter som grundar sig på Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Ladda ned affisch "Rekommenderade riktlinjer vid bekräftad smitta i förening"

Kompensationsstöd för föreningar

Föreningar och förbund har kunnat ansöka om kompensationsstöd fram till och med april 2021. Då restriktionerna fortsatt gälla i sin helhet i maj och juni samt delvis i juli, augusti och september kommer ytterligare kompensationsstöd fördelas. Perioden som omfattas är 1 maj till och med 28 september. Ansökan är öppen mellan 15 oktober och 26 oktober kl. 12.00.

Läs mer om kompensationsstödet och hur du ansöker på vår webbplats

Projektstöd barn- och ungdomsidrott

Under Coronapandemin har ett fjärde område lagts till i Projektstöd barn- och ungdomsidrott. Det ska finnas möjlighet för föreningar att söka projektstöd för att öka möjligheterna till aktivitet under pågående restriktioner.

Läs mer om Projektstöd barn- och ungdomsidrott

Lärgruppsmaterial - Har din förening beredskap för kris?

RF-SISU Örebro har tagit fram ett lärgruppsmaterial som hjälper föreningar att öka sin beredskap för en kris.

Ladda hem lärgruppsmaterialet om hur ni kan skapa en krisorganisation och krisplan.