StreetGames

Streetgames är RF-SISU Sörmlands satsning för att få barn och ungdomar från idrottssvaga områden intresserade av och inkluderde i idrotten.

Varför satsar vi på Streetgames?

Vi vill möta två behov med Streetgames - barn och unga som vill men inte kommer in i idrotten, och föreningar som vill göra en inkluderingsinsats i ett idrottssvagt område men sakanar ledare. Vi utbildar idrottsintresserade ungdomar till idrottsledare och kopplar ihop dem med idrottsföreningar. Tillsammans driver de öppna och gratis träningar förbarn och unga i de idrottssvaga områdena.

Streetgames finns i hela Sörmland

Du hittar Streetgames i Flen, Södertälje, Nyköping och Eskilstuna. I dessa städer finns de flesta av de idrottssvaga områdena i länet. Ett idrottssvagt område är ett bostadsområde där det finns litet utbud av idrott eller inget alls, samt många familjer med migrationserfarenhet. .

Open Court

I varje stad arrangerar vi Open Court-aktiviteter som är gratis träningar för alla som vill vara med. Detta gör vi tillsmmans med idrottsföreningar. Open Court följer skolans terminer och sker ofta på vardagkvällar i en idrottshall i ett idrottssvagt område. Mer information om var och när vi arrangerar Open Cort hittar du under respektive stad.

Streetgamesfestivaler

När loven kommer och många barn är lediga anordnar streetgamesledarna, tillsammans med idrottsföreningar och fritidsgårdar, Streetgamesfestivaler i olika bostadsområden eller i en närliggnade idrottshall. En Streetgamesfestvial kan pågå under en till flera dagar under loven och besökaren får testa flera olika idrotter. Alla Streetgmaesfestivaler kommer att markandsföras i de bostadsområden där de anordnas. Klicka in på respektive stad för att se vad som händer där du bor.