Hem / Vi arbetar med / Aktuella projekt och satsni... / Idrottens dag 24 september

Idrottens dag 24 september

Den svenska idrottsrörelsen håller på att förändras. Målet är idrott för alla hela livet och idrottens dag är en del av den resan.

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras i hela landet. Syftet är att inspirera fler barn och unga att kunna och vilja idrotta hela livet. Idrottens dag ska också lyfta upp idrottsfrågorna på agendan och uppmuntra till samtal om hur vi ska idrotta i framtiden.

Idrottens dag i Sörmland

2021 kommer Idrottens dag att arrangeras fredagen den 24 september som en del av European week of sports. Där skolor från alla EUs alla länder är med och sätter barnen i rörelse. En dag där målet är rörelseglädje och att idrottsföreringar och skolor ska hitta en samverkan. 
EWOS-BEACTIVE-visual-yellow.png

120 minuters aktivitet

Många barn rör sig för lite idag och tanken med Idrottens dag är att barnen ska hitta glädjen med att röra på sig. Oavsett om det handlar om fotboll, basket eller att promenera i skogen så ska varje varje elev erbjudas 120 minuters röresle under den här dagen. Varje barn ska hitta sitt sätt att vilja röra på sig och att rörelsen blir en postiv och glädefylld upplevlese.

Idrottsföreningar viktiga samarbetsapartners

Här är idrottsföreningarna viktiga samarbetspartners som kan göra bra aktiviteter på skolgården under dagen. Med bra ledare och roliga aktiviteter hjälper föreningarna till att ska en bra Idrottens dag tillsammans med skolans personal och elever. Dessutom är det en bra rekryteringstillfälle för idrottsföreningarna. Ett gyllene tillfälle att nå många barn och föräldrar.