Hem / För hela föreningen / Värdskap i föreningen

Värdskap i föreningen

Värdskap är konsten att få människor att känna sig välkomna. Känslan av att vara väntad, bli sedd och trevligt bemött är grundläggande för att vi ska trivas och vilja vara delaktiga. Det är själva kärnan i såväl ledarskap, rekrytering av nya medlemmar, god kommunikation, ökat engagemang och lyckade arrangemang. Det är kärnan i varje enskilt möte.

Med fokus på människan – mig själv, dig, oss och de vi möter – gör vi idrotten starkare,tryggare, roligare och utvecklande för fler. Ett påbörjat värdskapsarbete ger dig insikter, råd och tips för att starta arbetet mot en mer välkomnande kultur i din förening och i din egen vardag. Ett aktivt värdskapsarbete ger dig, oavsett roll i föreningen, en större insikt i vad värdskap innebär. Hur viktigt det är att leva ett ”medvetet värdskap” och hur du i din förening och som individ ser till att skapa en mer välkomnande och inkluderande miljö.

En del av innehållet

  • den faktiska meningen av värdskapet och hur vi kan tolka ämnet
  • konkreta tips, verktyg och exempel ur verkligen samtidigt som du själv får ta ställning till olika frågeställningar och övningar
  • Möjlighet till handlingsplan för att skapa ett mer långsiktigt arbete.

Arbetsformer

  • Värdskapet erbjuds som kvällsutbildning för flertal roller i föreningen. Ett bra sätt att skapa medvetenhet i föreningen kring värdskapet. Tidsåtgången är 1,5 timme.
  • Värdskapet erbjuds även som workshop/processarbete. Önskar ni skapa ett längre och långsiktigt arbete utformas en handlingsplan tillsammans med konsulent.

Målgrupp

Alla i föreningen.

Lämna bokningsförfrågan

Denna utbildning kan genomföras i din förening vid behov. Kontakta din idrottskonsulent för information om kostnad, upplägg och bokning eller lämna ett önskemål till oss via länken nedan så kontaktar vi dig. 

Lämna önskemål här