Hem / För aktiva idrottare och id... / Mental träning - den inre matchen

Mental träning - den inre matchen

Få sysselsättningar innehåller så mycket känslor som idrott. Ta till exempel glädjen när man vinner eller lyckas med en uppgift, eller lyckan över att tillhöra ett lag, och besvikelsen när man får sitta på bänken eller inte bli uttagen till tävlingen eller matchen.

Om idrottare känner att de utvecklas i sin idrott och kan koncentrera sig bättre, får de också ett bättre självförtroende och hanterar träning- och tävlingssituationerna på bra sätt. Då ökar förutsättningarna för en positiv upplevelse och goda resultat. Marlene Falck, idrottskonsulent, beteendevetare och KBT coach tar dig igenom en mental resa och ger dig som ledare eller aktiv idrottare idéer och verktyg för hur du kan arbeta vidare med mental träning inom föreningen eller inom dig själv.

Utbildningen vänder sig till dig som är aktiv idrottare och vill få kunskap om idrottspsykologi och vad du kan göra för att stärka och utveckla din självkänsla, ditt självförtroende och din motivation. Utbildningen går även att anpassa till ledare och tränare för aktiva idrottare.

En del av innehållet

  • tredje vågens KBT – ny syn på mental träning
  • psykologisk flexibilitet – sex mentala verktyg utifrån ACT
  • metoder för hur du kan träna själv.

Målgrupp

Aktiva idrottare från 14 år och uppåt. 

Tidsåtgång och genomförande

2,5 timmar. Utbildningen genomförs vanligtvis fysiskt, men går att anpassas och genomföras helt digitalt. Det finns möjlighet att genomföra uppföljningsträffar och vi erbjuder även lärgruppsmaterial och en metodbok för fortsatt arbete i föreningen.

Lämna bokningsförfrågan

Den här utbildningen kan genomföras i din förening vid behov. Kontakta din idrottskonsulent för information om kostnad, upplägg och bokning eller lämna ett önskemål till oss via länken nedan så kontaktar vi dig. 

Lämna önskemål här