Hem / Egna nyheter / 2022 / Ledarskapsutbildning är ett viktigt inslag inför Gnesta Idrottsskola

Ledarskapsutbildning är ett viktigt inslag inför Gnesta Idrottsskola

Gnesta Idrottsskola är en av sommarens höjdpunkter för barnen i kommunen som vill prova på olika idrotter. Idrottsskolan pågår under två veckor och leds förutom av ledare från idrottsföreningar i kommunen även av ett gäng feriepraktikanter.

Varje år arrangerar ett antal idrottsföreningar i Gnesta en idrottsskola för barn boende i kommunen som är födda mellan 2009 och 2015. Idrottsskolan är ett omtyckt arrangemang som pågår under vecka 26 och 27 där de som deltar får möjligheten att prova idrotter som orientering, innebandy, friidrott, gymnastik, taekwondo, golf, fotboll och basket.

Leder aktiviteterna gör ledare från respektive förening som deltar, men för att stötta upp tillkommer även ledare i form av feriepraktikanter från kommunen. Dessa utbildades under förra veckan med hjälp av de arrangerande idrottsföreningar och oss på RF-SISU Sörmland. Med på plats fanns idrottskonsulenterna Maria Ståhl och Martin Ström som utgår från vårt lokalkontor i Nyköping.

- Förra veckan var vi på plats på Hagstumosse IP i Gnesta där vi utbildade feriepraktikanter inför Gnesta Idrottsskola. Idrottsskolan är ett fantastiskt exempel på hur man genom samverkan mellan olika föreningar kan skapa utrymme för idrott och rörelse för barn under sommaren.

Utbildningen, som pågick under en vecka, blandade teori och praktik och fokus var såklart på ledarskapet.

- Vi pratade bland annat om vad som gör en bra ledare bra och försökte ge exempel på hur man som ledare kan hantera olika situationer som kan uppstå under idrottslägret. Vi hade även praktiska inslag där vi gick igenom olika övningar och hur man kan leda dem. Vi lekte charader, ritade teckningar och lekte lekar. Nu ser vi fram emot att följa föreningarna, feriepraktikanterna och barnen under två veckors idrottsglädje.