Hem / Egna nyheter / 2022 / En hyllning till den sörmländska idrotten!

En hyllning till den sörmländska idrotten!

Den 21/4 hyllade RF-SISU Sörmland och Stiftelsen Solbacka den fantastiska sörmländska idrottsrörelsen. Stipendier till unga aktiva idrottare som studerar delades ut, Sörmlands Idrottsprofil 2021 korades och 2021 års eldsjälar har prisades.

Här är kvällens alla vinnare och stipendiater:

Sörmlands Idrottsprofil 2021
Stipendiet är på 50 000 kr

Jennifer Williams, Artistisk Gymnastik, Eskilstuna Gymnastikförening
Jennifer Williams är 16 år och kommer från Bromma. Hon studerar heltid i Eskilstuna och tävlar i artistisk gymnastik för Eskilstuna Gymnastikförening. Jennifer har toppbetyg från skolan i kombination med en ytterst framgångsrik elitidrottskarriär. Jennifer har trots sin unga ålder stora nationella och internationella framgångar. Hon är trefaldig nordisk juniormästare och senast slog hon till med en skräll i VM i Japan när hon tog sig till mångkampsfinalen, något ingen annan svenska gjort sedan 2009. Nu har hon siktet inställt på OS 2024.


De två övriga nominerade till Sörmlands Idrottsprofil, som fick stipendium på 15 000 kr vardera, var:

Anton Andersson, Kanot, Nyköpings kanotklubb
Anton Andersson är 23 år och kommer från Katrineholm. Han studerar Juristprogrammet på Örebro universitet och har redan en lång meritlista inom sin sport.  Anton är kanotist och har varit landslagsaktiv sedan ungdoms- och junioråren och har fortsatt kvalificerat sig i landslaget även som U23 senior. Den senaste säsongen blev han uttagen till landslaget i både sprint på U23-VM i Portugal och i maraton i en Världscuptävling i Frankrike. Anton är flerfaldig svensk mästare, både som junior och senior och att ta sig till OS 2024 i Paris är hans nästa mål.

Katrin Amann, Klättring, Eskilstuna klätterklubb
Katrin Amann är 26 år och kommer från Eskilstuna. Hon är riksidrottsstudenten som studerar Miljövetenskap vid Göteborgs universitet i kombination med sin elitidrottskarriär där hon tävlar för Eskilstuna klätterklubb. Katrin har klättrat sedan hon var 8 år gammal och nått EM-final som junior och tagit både SM- och NM-guld. Hon har flera meriterade internationella framgångar de senaste åren, både på Europacupnivå och Världscupnivå. Under 2021 tog Katrin storslam vid SM-tävlingarna i Luleå – imponerande hela tre SM-guld! Under OS i japan gjorde klättring debut på programmet och Katrins mål är att representera Sverige under OS i Paris 2024.

Stiftelsen Solbackas utbildningsstipendium 
Stipendiet är på 10 000 kr och delades ut till stipendiaterna från 2020 och 2021

2020
Julia Redin, Bågskytte, Åkers Styckebruk
Gustaf Doktare, Bandy, Katrineholm
Linn Nilsson, Vattenskidor, Eskilstuna
Lova Blom, Ishockey, Nyköping
Donna Berglund, Styrkelyft, Eskilstuna
Emil Linder, Fotboll, Ärla
Lilly Bergstrand, Innebandy, Trosa
Hugo Kindborn, Orientering, Nyköping

2021
Leo Lounela, Cykling, Strängnäs
Adele Palmqvist, Mountainbike/Orientering, Nyköping
Elton Wase, Golf, Torshälla
Viktor Lögdahl, Friidrott, Eskilstuna
Jeremia Vikingson, Fotboll, Katrineholm
Wera Nygren, Innebandy, Stjärnhov
Philip Carlsson, Orientering, Nyköping
Cajsa Alenius, Orientering, Nyköping

Årets Eldsjäl x2
Priset var varsitt presentkort på Steam hotell till ett värde av 4000 kr vardera

Bertil Karlsson IFK Gnesta
Tänker man på friidrott i Gnesta så tänker man på Bertil. Han har i decennier tränat både barn och ungdomar inom friidrott och han har alltid sett till individens bästa. Som förebild och sakkunnig ligger Bertil och IFK Gnesta bakom flera framgångsrika friidrottare. Varken väder vind eller uppnådd pensionsålder hindrar Bertil från att ge utövarna en meningsfull idrott. Bertil är generös, tålmodig och kunnig och delar gärna med sig av sin erfarenhet. Han är mån om alla i verksamheten och en mycket värdig vinnare av priset Årets Eldsjäl.

Anna-Carin Skogh, Södertälje fotbollsförening
För tre tappra deltagare var Anna-Carin år 2017 med och startade ett paralag i Södertälje fotbollsförening. För att rekrytera spelare åkte Anna-Carin till olika träffpunkter för personer med funktionsnedsättning vilket resulterade i att antalet spelare gått från 3 till 20. Anna-Carin har ingen koppling till någon i laget, ändå ger hon hela sitt hjärta, ser varje individ och lägger upp träningen så att alla aktiva får ut det bästa av den. Anna-Carin är en äkta eldsjäl med ett stort hjärta och en underbar personlighet. Södertälje FF är väldigt stolta över att ha en sådan förebild i föreningen.