Hem / Egna nyheter / 2022 / Drygt 1 300 idrottsungdomar och ledare får gå på Sportbio i Sörmland

Drygt 1 300 idrottsungdomar och ledare får gå på Sportbio i Sörmland

Över 1 800 ungdomar och ledare anmälde intresse för att gå på Sportbio. Drygt 1 300 stycken, från 52 lag/grupper i hela distriktet, får nu möjlighet att se filmen tillsammans med efterföljande reflektionsmaterial i lärgrupp på hemmaplan.

Filmen ”Jag är Zlatan” är en högaktuell och intressant skildring av en av våra största idrottare. Under de kommande två veckorna bjuder RF-SISU Sörmland ett antal lag och träningsgrupper, från blandade föreningar och idrotter, med aktiva födda 2002–2010 plus ledare till Sportbio i fem av våra kommuner, Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm, Nyköping och Södertälje.

Över 1 800 ungdomar och ledare från Sörmland anmälde intresse för att gå på Sportbio. Drygt 1 300 får nu möjlighet att se filmen tillsammans med efterföljande reflektionsmaterial i lärgrupp på hemmaplan.

- Under pandemin har såväl träning, tävling och sociala aktiviteter påverkats i stor utsträckning. I Sörmland ser vi att många idrottsföreningar har tappat ungdomar i ålder 12–20 år och vi försöker nu att stötta på olika sätt i att få igång och starta om verksamhet igen. Genom att erbjuda Sportbio kan vi kombinera något kul för de aktiva och dess ledare i kombination med viktiga samtal i gruppen och laget. Det känns fantastiskt kul att intresset blev så pass stort, säger Caroline Lindeberg, kommunikatör på RF-SISU Sörmland.

- Extra kul är det att intresset funnits från flera olika idrotter. Förutom fotboll så återfinns idrotter som basket, handboll, innebandy, kanot, karate, judo, pickleball, simning och skolidrott bland de lag och träningsgrupper som fått platser på Sportbion, tillägger Caroline.