Hem / Egna nyheter / 2021 / Värdefulla tränarutbildningar för alla – oavsett idrott

Värdefulla tränarutbildningar för alla – oavsett idrott

Är du eller vill du bli tränare i din idrott? "Grundutbildning för tränare" är det första steget i tränarskapet och öppen för alla från 14 år - oavsett idrott! Under våren erbjuder vi grundnivån och i höst är det premiär för fortsättningsnivån.

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en bra grund att stå på i din fortsatta tränar- och ledarroll. Utbildningen är för alla tränare och ledare oavsett idrott och om du tränar barn, ungdom eller vuxna. 

Utbildningen ger en bra inblick i viktiga saker att tänka på i ditt ledarskap, i vilken roll och vilket sammanhang du befinner dig i, hur du på ett bra sätt möter och skapar goda träningsmiljöer för dina utövare. Grundutbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för dig när du ska planera och genomföra träningspass på ett bra och genomtänkt sätt.

Läs mer om Grundutbildning för tränare.

Bra att veta om grundutbildningen

  • Utbildningen genomförs genom egna studier via webb, två gemensamma träffar och en hemuppgift. 
  • Utbildningen omfattar totalt cirka 25 utbildningstimmar á 45 minuter. 
  • Kostnad: 1800 kronor. Möjlighet finns att söka projektstöd för denna utbildning. Maximalt 75% av deltagaravgiften. Kontakta din idrottskonsulent för att få mer information om hur din förening ska gå till väga.

Vanligtvis är två träffar i utbildningen fysiska, men vi anpassar utbildningens upplägg efter rådande läge.

Utbildningstillfällen

13 april – 25 april Eskilstuna (i nuläget digital)

11 maj – 12 juni Södertälje (i nuläget digital)

Missa inte premiärtillfället av ”Fortsättningsutbildning för tränare”

I år lanserade SISU Idrottsutbildarna Fortsättningsutbildning för tränare och hos oss har utbildningen premiär i höst. Fortsättningsutbildningen är en fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag oavsett vilken idrott och målgrupp du leder. En utbildning som bygger vidare på, fördjupar sig i och lägger till ytterligare ämnen utöver de som ingår i grundutbildning för tränare.

Läs mer om Fortsättningsutbildning för tränare.

Bra att veta om fortsättningsutbildningen

  • Utbildningen är öppen för dig som tidigare gått "Grundutbildning för tränare" eller annan likvärdig tränarutbildning och är 16 år eller äldre.
  • Utbildningen omfattar totalt 32–35 utbildningstimmar à 45 minuter varav 15–18 av dem genomförs som egna studier på webb, i det digitala klassrummet och på hemmaplan.
  • Kostad: 2500kr/person. Precis som för grundutbildningen finns möjlighet att söka projektstöd för denna utbildning. Maximalt 75% av deltagaravgiften. Kontakta din idrottskonsulentför att få mer information om hur din förening ska gå till väga.

Utbildningstillfällen

18 september – 10 oktober Nyköping (vi hoppas kunna genomföra utbildningen fysiskt)