Hem / Egna nyheter / 2021 / Slutrapportering av ett annorlunda folkbildningsår

Slutrapportering av ett annorlunda folkbildningsår

Det är dags att slutrapportera er förening/förbunds utbildningsverksamhet för 2020 – ett år där många möten skett anpassat och digitalt, men ändå räknas! Senast 21 januari behöver din förening ha rapporterat er verksamhet.

Idrottsrörelsen är ju så mycket mer än det fysiska idrottsliga utövandet. Genom de goda samtalen kan idrotten förena och utveckla personer.

Möten och utbildningar har i många fall skett på annorlunda sätt inom idrotten under 2020. Precis som i övriga samhället har vi inte kunnat träffas lika mycket fysiskt och många folkbildnings- och utbildningstillfällen har istället genomförts digitalt. De digitala verktygen har varit väldigt viktiga för att möjliggöra lärande, där de går att använda på flera olika sätt: för förberedelser, under själva lärandetillfället och/eller för reflektion. Men hur rapporteras det som skett digital?

Rapportera även digitala träffar i IdrottOnline

Alla folkbildande verksamhetsformer (lärgrupp, kurser, föreläsningar, processarbeten, kulturarrangemang) i er förening/förbund kan utföras helt eller delvis digitalt. Om exempelvis en lärgrupp genomförs digitalt kopplar deltagarna upp sig och kan interagera med varandra, antingen i tal eller i skrift. Det är viktigt att även dessa digitala träffar rapporteras in via IdrottOnline för att få ni ska få ett bra utgångsläge i er föreningsutveckling inför 2021. Den verksamhet som rapporteras in genererar ett statligt folkbildningsstöd, som kommer er förening till godo i form av en resurs som kan förstärka er framåt.

Även asynkron verksamhet räknas

Grundregeln för att kunna rapportera exempelvis en lärgrupp är i vanliga fall att samtalet mellan deltagarna sker i realtid. Men i och med försiktighetsåtgärder kring coronaviruset godkänns för 2020 även lärgrupper och våra andra verksamhetsformer där deltagarna inte kunnat närvara samtidigt, så kallad asynkron verksamhet.

Ställ dina frågor på vår digitala Workshop

Missa inte vår kostnadsfria digitala Workshop i IdrottOnline där din förening kan få hjälp att redovisa årets utbildnings- och folkbildningsverksamhet. 

När: Måndag 18 januari, kl. 16.00-18.00

Vart: Digitalt via Microsoft Teams

Anmälan gör du genom att följa denna länk.

Ta hjälp av er idrottskonsulent

Har din förening inte möjlighet att delta på workshopen men behöver hjälp med att redovisa er utbildningsverksamhet? Våra idrottskonsulenter står redo att hjälpa er. Här hittar du alla våra idrottskonsulenter.