Hem / Egna nyheter / 2021 / Sista (?) omgången med kompensationsstöd

Sista (?) omgången med kompensationsstöd

Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under perioden 1 maj–28 september? Då kan ni söka kompensationsstöd. En nyhet är ett lättare ansökningsförfarande för föreningar som ansöker om summor under 25 000 kr.

Nu öppnar snart ansökningsperioden för Kompensationsstöd 2021 omgång 5. Perioden som omfattas denna gång är 1 maj till och med 28 september. Ansökan är öppen 15 oktober – 26 oktober kl. 12.00 och idrottsföreningar ansöker liksom tidigare i IdrottOnline.

Mycket är sig likt sedan tidigare, men en tydlig nyhet är att föreningar kan välja ett enklare formulär, om sökt belopp understiger 25 000 kr. Ett formulär blir två alltså.

Preliminärt fattar Riksidrottsstyrelsen beslut under slutet av november om kompensationsstöd. I samband med detta kommer alla som har ansökt om stöd få besked om beslut och eventuell utbetalning kommer att ske skyndsamt.

Mer information om kompensationsstödet finns på Riksidrottsförbundets webbplats. Där finns även en sida med frågor och svar, som exempelvis kan underlätta när ansökan ska fyllas i.

Instruktionsfilm för den förenklade ansökan

Instruktionsfilm för den ordinarie ansökan

Har du frågor som rör ansökan så kontaktar du i första hand:
This is a mailto link