Hem / Egna nyheter / 2021 / Säg hej till Peter Tillqvist, vår nyaste idrottskonsulent i Katrineholm

Säg hej till Peter Tillqvist, vår nyaste idrottskonsulent i Katrineholm

I februari i år blev Peter Tillqvist, 57 år, en del av vårt team och utgår från kontoret i Katrineholm. Peter är en inbiten idrottsmänniska och har tidigare arbetat en sväng inom organisationen under det dåvarande namnet Sörmlandsidrotten.

Peter, som även kallas Tillan, har så länge han kan minnas hållit på med idrott i olika former och har i vuxen ålder glidit in på löpning och styrketräning. Han har varit ledare inom fotbollen i tjugo år och är idag specialiserad på målvaktsträning. Tillan har även utbildat tränare och spelare tillsammans med Södermanlands Fotbollsförbund under många år.

- Det absolut roligaste och det som jag ser fram emot mest i min nya tjänst är att få möjligheten att komma ut och träffa alla ledare och aktiva ute i verksamheterna. Att se föreningarnas verksamhet i gång igen nu efter mer än ett år av begränsade möjligheter ska bli kul att följa och stötta.

Tillan brinner lite extra för fysisk träning och aktivitet för både unga och äldre och har utöver idrottskonsulentsrollen specialkompetens inom fysisk träning och är utbildare i kursen Åldersanpassad fysisk träning för barn och unga som vi erbjuder föreningslivet i idrottssörmland.

- Kroppen mår bra av att röra på sig. Träning och rörelse borde alltid vara förknippat med glädje och vara en naturlig del av vardagen. Så är det tyvärr inte för alla och här vill jag bidra till att hjälpa både individer och organisationer att få till de möjligheterna.

Vissa kanske känner igen Tillan som tidigare arbetade inom organisationen under det dåvarande namnet Sörmlandsidrotten. Sen dess har han arbetat som föreningskonsulent i några föreningar i Katrineholm och även några år som idrottslärare på högstadiet i Vingåker. Han har skaffat sig en gedigen kompetens inom idrottsrörelsen och kan hjälpa föreningslivet med det mesta.

- Jag har tidigare gjort det mesta inom Posten, jobbat med IT på IBM innan jag bestämde mig för att sadla om och studera till idrottskonsulent på Bosön. Sen dess har jag samlat på mig mängder med kunskap och kan hjälpa föreningslivet med allt från grundläggande föreningslära till aktivitetsplanering för träningar. Såklart även slussa rätt i vår kompetenta organisation.

Kontakta din idrottskonsulent

Vår största styrka ligger i våra kompetenta idrottskonsulenter. För att komma så nära föreningarna som möjligt har vi förutom vårt huvudkontor i Eskilstuna flera lokalkontor som gör det enklare att ha en nära kontakt.

Hitta din idrottskonsulent