Hem / Egna nyheter / 2021 / Säg hej till Nawwar Arouk, vår nya idrottskonsulent i Strängnäs och Eskilstuna

Säg hej till Nawwar Arouk, vår nya idrottskonsulent i Strängnäs och Eskilstuna

Efter sommaren fick vi på RF-SISU Sörmland förstärkning av en ny idrottskonsulent, Nawwar Arouk 25 år. Nawwar har en utbildning inom folkhälsovetenskap och kommer utgå från våra kontor i Strängnäs och Eskilstuna.

Även om konsulentrollen är ny för Nawwar så är han väl bekant med idrottsrörelsen.

-Jag har simmat nästan hela mitt liv och en gång i tiden varit med juniorlandslaget i Syrien. Här i Sverige simmade och coachade jag i flera simklubbar, där en av dessa var Strängnäs Simklubb här i Sörmland. I dagsläget försöker jag träna och idrotta på min fritid och jobbar för att idrott ska vara en självklar del av min vardag. Jag har även varit med och startat och drivit en idrottsförening för studenter på Mälardalens högskola.

Nawwar brinner extra mycket för att arbeta med att minska olika ojämlikheter som kan uppstå, exempelvis på grund av kön, ålder, bakgrund, funktionsvariation och socioekonomisk ställning.

-Idrott har en stor potential och kapacitet att påverka integration- och inkluderingsfrågor och därmed bekämpa sådana ojämlikheter.

Det finns mycket som lockar Nawwar med arbetet tillsammans distriktetes idrottsföreningar.

-I min nya roll som idrottskonsulent ser jag fram emot att fortsätta vara en del av idrottsrörelsen fast på ett annat sätt, numera som en hjälpande hand för föreningsstyrelser, föreningsledare, idrottare och anhöriga. Genom en kontinuerlig dialog med styrelserna eller kontaktpersonerna i idrottsföreningarna kan jag få en lägesbild av hur föreningarna har det och därefter kan jag komma med inspel om vad som kan eller borde göras. Idrottsföreningarna kommer säkert också med förslag på utvecklingsområden och  det känns tryggt att jag kan vända mig till de härliga och kompetenta kollegorna jag har här på kontoret! Jag ser också fram emot att kunna använda mina kompetenser för att systematiskt arbeta för att förbättra folkhälsan i regionen, till exempel genom att få fler skolor att vara delaktiga i Rörelsesatsningen. 


Kontakta din idrottskonsulent

Vår största styrka ligger i våra kompetenta idrottskonsulenter. För att komma så nära föreningarna som möjligt har vi förutom vårt huvudkontor i Eskilstuna flera lokalkontor som gör det enklare att ha en nära kontakt.

Hitta din idrottskonsulent