Hem / Egna nyheter / 2021 / Region Sörmlands idrottsstipendium 2021
På bilden syns Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson tillsammans med årets stipendiater.

Översta raden:Tony Emmeborn
Nedersta raden: Joel Johansson, Emma Holm, Simone Sköldin

På bilden saknas: Kristina Andersson

Region Sörmlands idrottsstipendium 2021

Region Sörmland delar varje år ut stipendier till tre idrottsledare, varav en ledare inom parasporten, samt till två aktiva idrottare, varav en aktiv parasportidrottare.

Årets stipendiater är:

Joel Johansson tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium för aktiva parasportare 2021.

Joel är en positiv kille som varit medlem i Eskilstuna Parasportförening sedan barnsben. Idrotten är viktig för Joel och han gillar att både träna och tävla. Finns det en möjlighet att delta i en tävling så gör Joel det och han är en god lagkompis som sprider glädje och värme. Vi önskar med detta stipendium att stötta Joel i sitt fortsatta idrottande så att han under lång tid framöver finns kvar inom idrotten och delar med sig av sin positiva energi.

Simone Sköldin tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium, ledare för parasportare 2021.

Simone är ledare i gymnastikföreningen IKEG sedan 2015. Simone gick från att vara en engagerad förälder till att bli en av de drivande i att starta gruppen ”Alla kan gympa”. Hon brinner för att ALLA, oavsett förutsättningar, ska ha möjlighet att delta i gymnastik.  Simone går in med själ och hjärta i verksamheten. Hon ställer upp på olika evenemang för att sprida glädjen med gymnastiken och som ledare gör hon barnen intresserade av det roligaste man kan göra – att röra sig! Simones ledord är rörelseglädje och det märks i hennes arbete. Hon är leende och glad och uppmuntrar människor i sin omvärld. Helt enkelt en sådan där person som alla vill ha i sin förening! Vi vill med detta stipendium stimulera Simone att fortsätta bidra med sitt engagemang och sin tro på allas rätt att delta utifrån sina förutsättningar.

Tony Emmeborn tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium för ledare 2021.

Tonys engagemang är avgörande för att 120 unga rullskridskoåkare ska få träna och växa som individer. Han har varit med sedan föreningen SlaughterSisters startade, han är tränare för flera grupper, driver tränarutvecklingen i föreningen och han visar med hela sin person att normer kan brytas. Föreningen erbjuder en ny syn på träning och tävling där fokus är lust, glädje, inkludering och gemenskap. Tävling är sekundärt. De jobbar med sin ”kakfilosofi” där man äter kakor tillsammans regelbundet och pratar om livet med barn och ungdomar. Vi vill med detta stipendium stimulera Tony att fortsätta sitt viktiga arbete med att vara en god förebild, att våga bryta normer och utveckla rullskridskoåkningen i Nyköping.

Kristina Andersson tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium för ledare 2021.

När Kristina inte arbetar som mellanstadielärare så ägnar hon sig nästan uteslutande åt friidrott. Förutom att hon själv elitsatsar så är hon sedan 13 år tillbaka tränare för ungdomar och veteraner. Hon åker flera dagar i veckan från Oxelösund till Eskilstuna för att träna sina adepter. När hon själv inte kan vara på plats skickar hon träningspassen och sköter coachandet på distans. Hon lägger mycket tid på att skapa individanpassade träningsprogram för alla aktiva som sedan följs upp.

Utöver detta så sitter Kristina med i föreningens styrelse samt sköter föreningens hemsida. En sann eldsjäl som betyder mycket för både de aktiva och för föreningen. Vi vill med detta stipendium stimulera Kristina att fortsätta sitt fantastiska arbete som ledare inom friidrotten!

Emma Holm tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium för aktiva 2021.

Emma har genom sin uppväxt haft ett tydligt mål med sin fotboll – hon vill kunna försörja sig på sin idrott och vara en kvinnlig förebild för yngre flickor. Att inte ha samma förutsättningar som manliga fotbollsspelare ger henne energi att satsa ännu hårdare. Emma har nu tagit ett stort steg i sin satsning genom att flytta till Linköping för att kunna spela fotboll på en högre nivå och samtidigt avsluta sina gymnasiestudier. Detta kräver mod och målmedvetenhet. Vi vill med detta stipendium göra det möjligt för Emma att fortsätta sin fotbollssatsning och vi önskar henne ett stort lycka till!

Stort grattis till er - ni är så värdefulla ⭐️🥇