Hem / Egna nyheter / 2021 / Nya möjligheter att söka anläggningsstöd

Nya möjligheter att söka anläggningsstöd

Under 2020 fick 16 föreningar totalt nästan 3.000.000 kronor i anläggningsstöd. Nu finns det nya möjligheter för föreningar i idrottssörmland att söka anläggningsstöd för utveckling av aktivitetsytor och idrottsmiljöer 2021.

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet som är tillgänglig och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och för att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns anläggningsstödet. Genom anläggningsstödet kan du som förening söka stöd för att utveckla er verksamhet och därigenom bidra till bättre idrottsliga miljöer i idrottssörmland.

Anläggningsstödet är en del av idrottslyftet, vars syfte att utveckla verksamhet så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Läs mer och ansök om anläggningsstöd på vår webbplats.

Beviljade stöd under 2020

16 föreningar fick totalt nästan 3.000.000 kronor i anläggningsstöd från RF-SISU Sörmland under 2020. Här hittar du en lista över alla de föreningar som fick beviljat anläggningsstöd: 

Båsenberga Slalomklubb
Har blivit beviljade 649 169:- för en ny aktivitetsyta. Föreningen ska bygga en ny skidlift som också är anpassad för parasportare, samt ny belysning till backen.

Stallarholmens SK
Har blivit beviljade 630 000:- för en ny aktivitetsyta. Föreningen ska bygga en ny aktivitetspark med bland annat pumptrack, parkour och utegym.

Stjärnhovs Idrottsklubb
Har blivit beviljade 400 000:- för utveckling av deras aktivitetsyta vid Dammhagen. En utbyggnad av anläggningen ska genomföras, men också energianpassningar och indrag av dricksvatten i huset. 

Eskilstuna Linden Hockeyklubb
Har blivit beviljade 400 000:- för utbyggnation av föreningens uterink med väggar och tak så att aktivitetsytan ska kunna användas under en längre period varje år till att bedriva idrott.

Nyköpings Vattenskidklubb
Har blivit beviljade 290 000:- för inköp av en ny båt. Inköpet ska bidra till att föreningen ska kunna fortsätta bedriva sin verksamhet, men också för att kunna erbjuda och ta emot ännu fler barn och ungdomar.  

SMK Vingåker
Har blivit beviljade 200 000:- för att handikappanpassa anläggningen på Trollåsen med bland annat räcken, trappor och ramper samt byggnation av nya toaletter.

Södertälje-Nykvarn Orienteringsförening
Har blivit beviljade 158 250:- för uppgradering av avloppet så att föreningen ska kunna få rinnande vatten på anläggningen.

Fogdö IF
Har blivit beviljade 70 000:- för ett energi och miljöprojekt. Föreningen har köpt in en ny luft och vattenpump för att dra ner sina kostnader för uppvärmningen av anläggningen.

Gnesta Skyttegille
Har blivit beviljade 26 950:- för säkerhetsprojekt. Föreningen ska höja sin skjutvall för att öka säkerheten för barn och unga utövare. Höjningen bidrar även till att anläggningen ska kunna användas av samtliga av föreningens grenar.

Utöver dessa föreningar har följande hockeyföreningar fått 15 000:- vardera för Svenska Ishockeyförbundets nya satsning kring inköp av nya minisarger:

Gnesta Ishockeyklubb, Järna Sportklubb, Åker/Strängnäs Hockeyclub, IFK Mariefred, Södertälje Sportklubb, Katrineholms Hockeyförening och Nyköpings Sportklubb.

Läs mer om Svenska Ishockeyförbundets satsning här.