Hem / Egna nyheter / 2021 / Nu ser vi framåt

Nu ser vi framåt

Pandemin är inte över men idag försvinner många restriktioner som påverkar idrotten och vi ser fram emot ljusare tider. Idrotten har tagit ett mycket stort ansvar i pandemin så en stor eloge till alla som hållit i och hållit ut.

Restriktionerna under pandemin har slagit ojämnt bland Sörmlands idrottsföreningar. Några idrotter har kunnat fortsätta relativt normalt, några få har upplevt att de till och med fått nya aktiva och ett utökat intresse, och för vissa föreningar har det blivit riktigt svårt.

När samhället nu öppnas upp ser vi möjlighet till en bredare kraftsamling. En återstart - för att fånga barn och ungdomar till rörelse inom idrotten igen, stimulera ledare att orka fortsätta eller komma tillbaka och rekrytera nya ledare som vill vara med och fortsätta skapa en meningsfull fritid.

Här ska ni se oss på RF-SISU Sörmland som ett stöd och hjälp i det arbetet. Vi finns här för er! Vi kan hjälpa till och svara på vilka olika möjligheter till stöd som finns. Mycket av det statliga återstartsstödet kommer hanteras av respektive idrott, så kom ihåg att kontakta ert eget förbund, antingen på distrikts- eller nationell nivå.

Vi vill vara ett stöd för er i återstarten

Oavsett var ni befinner er så hjälper vi gärna att hitta bra verktyg och processer för att skräddarsy ett upplägg som passar just er förening.

Kanske vill ni göra en nulägesanalys utifrån föreningens nya förutsättningar och göra en omstart? Kanske vill ni göra en översyn av olika föreningsroller, arbetssätt och kommunikation? Eller behöver ni ta fram en ledarförsörjningsplan för att rekrytera, behålla och utveckla ledare? Vi har också stor erfarenhet av att jobba med värdegrundsfrågor och aktiviteter som stärker den sociala gemenskapen bland ledare och aktiva.

Ni kanske själva har idéer på hur ni vill komma i gång med era medlemmar? Varje förening och förbund med verksamhet i Sörmland har en idrottskonsulent på RF-SISU Sörmland kopplad till sig. Ta gärna en kontakt med oss. Vi är gärna ett bollplank om det är något ni funderar över.

Hitta din idrottskonsulent

 

Håll er uppdaterade


Facebook

Här delar vi upplevelser från spännande och intressanta projekt och aktiviteter runt om i Idrottssörmland. Vi bygger nätverk, delar kunskap, nyheter och aktiviteter.

Följ oss på Facebook

Våra facebookgrupper - för dig som är föreningsaktiv

Vi arbetar för att utveckla och driva föreningslivet i Sörmland framåt. Därför har vi etablerat fyra stycken facebookgrupper, eller som vi snarare vill kalla det - nätverk för föreningsaktiva. Tanken med gruppen är att både vi, och ni, ska kunna göra allt från att sprida information och dela relevanta utbildningar, till att ställa frågor och hjälpa varandra (stort och smått). Grupperna är privata, vilket innebär att du måste söka medlemsskap för att få gå med. Vi väljer att hålla dem privata för att alla medlemmar ska kunna känna sig trygga med att ställa frågor och sprida information. 

RF-SISU Sörmland Norra (Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred, Åker Styckebruk)

RF-SISU Sörmland Östra (Södertälje, Nykvarn)

RF-SISU Sörmland Västra (Katrineholm, Flen, Vingåker)

RF-SISU Sörmland Södra (Nyköping, Oxelösund, Gnesta, Trosa)

Instagram 

På vår Instagram får du följa våra idrottskonsulenter och övriga medarbetares vardag ute i den sörmländska idrottsrörelsen. Vi rapporterar om föreläsningar, föreningsbesök och en massa annat spännande! Här får du inspiration som du kan ta med dig in i din egen förening. På Instagram heter vi @rfsisu_sormland

Följ oss på Instagram

RF-SISU Sörmlands nyhetsbrev

Vi ger ut ett nyhetsbrev som främst riktar sig till dig som är engagerad i en idrottsförening eller ett SDF i Sörmland. Nyhetsbrevet kommer ut 10 gånger per år. Anmäl dig via denna länk för att ta del av nyhetsbrevet.