Hem / Egna nyheter / 2021 / Missa inte nästa livesända lunchsamtal - denna gång med temat inkludering

Missa inte nästa livesända lunchsamtal - denna gång med temat inkludering

På fredag, den 9 april, är det dags för andra tillfället av #idrottssnack. Denna gång är temat inkluderande idrott och vi möter två föreningar och ett distriktsförbund som hittat nya sätt att nå fler och engagera fler personer i sin idrott.

Inkluderande idrott handlar om att ta tillvara möjligheter och undanröja hinder för livslångt idrottande. Oavsett om man är pojke eller flicka, man eller kvinna i olika åldrar och med olika förutsättningar och bakgrund ska alla känna sig välkomna till idrottsrörelsen och den organiserade föreningsidrotten, men hur når vi dem som står utanför idrotten idag?

Fredagens livesända lunchsamtal kommer att kretsa kring hur vi lockar nya målgrupper och blir relevanta för de som idag inte är med i den organiserade föreningsidrotten – oavsett om det handlar om exempelvis parasport, socioekonomiska förutsättningar eller etnisk bakgrund. Ni kommer att få möta Meta Halldén som arbetar som kanslichef och konsulent på Eskilstuna Gymnastikförening, Andreas Enberg, föreningsutvecklare på Östsvenska Basketdistriktsförbundet och Johannah Ström, Verksamhetschef på Vingåkers ryttarförening, tre personer från tre olika idrotter som alla hittat nya sätt att nå fler och engagera fler personer i sin idrott. Vi tar upp frågor som varför en förening ska locka fler och vilka värden mångfald för med sig. Spännande samtal, bra tips och massor av nya möjligheter väntar. Lyssna och luncha med oss!

Lunchsamtalet livesänds på vår Facebooksida

Följ länken nedan och klicka ”kommer” i evenemanget så kommer du få en notis på Facebook när livesändningen startar.  

Tid och plats: Fredag 9 april kl. 12.15-13.00, live på vår Facebook-sida.

Gå till evenemanget 

Kommande livesända lunchsamtal

Vår
5 maj 12.15–13.00

Höst
16 september 12.15–13.00
19 oktober 12.15–13.00
17 november 12.15–13.00

Håll utkik på vår Facebook-sida efter evenemangsinbjudan till respektive lunchsamtal.  

Du kommer att kunna se sändningarna i efterhand både på Facebook och på vår webbplats om du inte har möjlighet att delta när det sänds live. På vår webbplats kommer du även hitta tips på andra utbildningar och material utifrån de olika ämnena som respektive samtal berör.