Hem / Egna nyheter / 2021 / Dags att skicka in LOK-stödsansökan

Dags att skicka in LOK-stödsansökan

LOK-stödsansökan för hösten 2020 ska vara inne senast 25 februari. LOK-stöd kan sökas av anslutna idrottsföreningar som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år.

Ansökan sker via föreningens IdrottOnline-sida. I och med att samtliga aktiviteter måste närvaroregistreras digitalt så förs föreningens siffror över till ansökan automatiskt – det enda man då behöver göra är att öppna ansökan och skicka in den. Viktigt att tänka på är att föreningen alltså måste gå in och öppna själva LOK-stödsansökan och skicka in den, även när man har närvaroregistrerat digitalt.

Om ni närvaroregistrerar i ett externt system med inläsning till IdrottOnline så måste aktiviteterna vara registrerade i det externa systemet senast 20 februari. Mer om inläsning till IdrottOnline på rf.se.

Här kan du läsa mer om LOK-stödet.

Digitala workshops

För dig som behöver hjälp med att skicka in LOK-stödsansökan så erbjuder vi två digitala tillfällen under februari. Ett tillfälle kring digital närvaroregistrering och ett tillfälle kring hur du skickar in din digitala LOK-stödansökan.

IdrottOnline-Workshop-Tema: Närvaroregistrering

Tid: Torsdag 18 februari kl. 18.00-20.00

Anmäl dig här

IdrottOnline-Workshop-Tema: Så här skickar du in din digitala LOK-stödsansökan

Tid: 22 februari kl. 18.00-20.00

Anmäl dig här 

Ny närvaroregistrerings app: LOK

Lagom till vårens aktiviteter (2021) har den nya appen för digital närvarorapportering lanserats vilket gör det ännu enklare för ledare att registrera närvaron. Den nya appens syfte är att ledare av LOK-aktiviteter kan registrera närvaro digitalt. Till skillnad mot den tidigare IdrottOnline-appen har den nya appen ingen utbildningsdel, utan fokuserar enbart på LOK-närvaroregistrering. Målet är att den nya appen ska vara enkel och tydlig. Funktionaliteten har ett mindre skop, men är tydligt fokuserad kring syftet för målgruppen samt mer användarvänlig och tekniskt stabil.
Den hittas där appar finns och heter LOK.

Läs mer på idrottonline.se om appen och hur den fungerar.

Info med anledning av corona

Tills vidare ska idrottsföreningar registrera genomförda aktiviteter som vanligt, alltså registrera de deltagare som faktiskt var med. LOK-stödsansökan för hösten 2020 ska endast innefatta de faktiskt genomförda aktiviteterna.

Riksidrottsförbundets ambition är att det inte ska göra skillnad om föreningen, på grund av corona, beslutat att göra uppehåll i verksamheten eller haft möjlighet att fortsätta. En extra fyllnadsutbetlaning för våren 2020 gjordes i december 2020 och RF avser att göra motsvarande fyllnadsutbetalning i efterhand även för höstens aktiviteter.