Hem / Egna nyheter / 2021 / Äntligen! Vad har du saknat mest?

Äntligen! Vad har du saknat mest?

Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla och hålla oss hemma om vi har symptom. Men gryningen är på väg att bli dag när en rad restriktioner som påverkar idrotten försvann den 29 september.

Under lång tid har vi inte kunnat utöva eller uppleva idrott som vanligt. Jag märker att jag har längtat efter saker som innan pandemin var självklara och som jag tog för givet. Saker som att det är liv och rörelse i MunktellArenan där jag arbetar om dagarna. Att se barn och vuxna som tränar, skrattar och kämpar. Föräldrar som lämnar sina förväntansfulla barn för träningar hos idrottens alla engagerade ledare när jag går från kontoret om kvällarna. Det har varit tomt och tyst.

Jag har saknat mina medarbetare under denna märkliga tid då vi tagit ansvar och stannat hemma. Jag har saknat att höra dem prata om helgens matcher och tävlingar i fikarummet efter helgen. Att själv sitta på läktaren under min lediga tid och uppleva idrott på nära håll, att vinna och förlora tillsammans med alla fantastiska idrottsutövare som kämpar för sina lag.

Men framför allt har jag saknat glädjen i mitt barnbarns ögon när hon pratat om sin idrott. Den där blicken fylld av förväntan, stolthet, lycka och lärdomar. Att gå upp tidigt en helg för att skjutsa henne till träningen och nervositeten och spänningen när hon ska visa allt hon lärt sig.  

Jag längtar att få uppleva allt det där igen. Pandemin är inte över, vi måste fortsatt vara ansvarsfulla. Men det ljusnar nu. Det är liv och rörelse i arenan igen. Jag ska snart få sitta på läktaren och se mitt barnbarn utöva sin idrott.

Nu startar vi om idrotten i Sörmland tillsammans. Den idrott som skapar allt det där vi har saknat. 

Vad har du saknat? Berätta gärna under #vadhardusaknatmest

Jörgen Hedberg
Distriktsidrottschef 
RF-SISU Sörmland