Hem / Egna nyheter / 2020 / Värdefull grundutbildning för alla tränare

Värdefull grundutbildning för alla tränare oavsett idrott

Du kanske har gått en tränarutbildning via ditt idrottsförbund redan. Det gör ingenting. Tvärtom. Genom att komplettera med grundutbildningen för tränare får du ytterligare verktyg till ett lyckat tränar- och ledarskap.

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en bra grund att stå på i din fortsatta tränar- och ledarroll. Utbildningen är för alla tränare och ledare oavsett idrott och om du tränar barn, ungdom eller vuxna. 

I höst kommer vi att erbjuda utbildningen på två håll i Sörmland, men anpassa den efter det läge som råder kring covid-19. Istället för att genomföra två fysiska träffar kommer den första träffen genomföras digitalt via Microsoft Teams och den andra fysiskt i den angivna kommunen. Vi kör utbildningen med start den 24 september i Nyköping och i Södertälje med start den 5 oktober.

Utbildningen ger en bra inblick i viktiga saker att tänka på i ditt ledarskap, i vilken roll och vilket sammanhang du befinner dig i, hur du på ett bra sätt möter och skapar goda träningsmiljöer för dina utövare. Grundutbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för dig när du ska planera och genomföra träningspass på ett bra och genomtänkt sätt. 

Fakta om Grundutbildning för tränare 

  • Den genomförs genom egna studier via webb, två fysiska träffar och en hemuppgift (OBS: I höst genomför vi en digital träff och en fysisk träff istället för två fysiska)
  • Den omfattar totalt cirka 25 utbildningstimmar á 45 minuter. 
  • Kostnad: 1800 kronor. Kostnaden faktureras din förening om inget annat angivits. Utbildningen kan subventioneras till viss del genom Projektstöd-utbildning. Kontakta din idrottskonsulent för att veta hur du ska gå tillväga. Lunch och fika ingår i priset.

Grundutbildningens delar: 

  • Du och ditt sammanhang inom idrottsrörelsen. 
  • Du och ditt ledarskap. 
  • Du och träningen. 
  • Du och utövaren 
  • En valbar del där du får ett antal olika områden att välja på.

Anmäl dig här till höstens utbildningar

Nyköping  Södertälje

Läs mer om Grundutbildning för tränare:
https://www.sisuidrottsutbildarna.se/Viarbetarmed/tranarutbildning/grundutbildningfortranare/