Hem / Egna nyheter / 2020 / Trosa Edanö IBK flyttar ut idrotten – har byggt en innebandyplan på friidrottsarenan

Trosa Edanö IBK flyttar ut idrotten – har byggt en innebandyplan på friidrottsarenan

När coronapandemin blev ett faktum valde Trosa Edanö IBK (TEIBK) att ställa in alla träningar. Nu har föreningen vänt det som i början kändes negativt till något positivt och byggt en innebandyplan utomhus i samverkan med RF-SISU Sörmland.

Sigge Maurer, kanslist på TEIBK, berättar att det var en självklarhet för honom att försöka hitta ett sätt att ställa om verksamheten så att de aktiva i föreningen skulle kunna fortsätta träna innebandy.

– Jag har tidigare haft tankar om att vi borde ha en innebandyplan utomhus här i Trosa och har sett att andra städer i landet under sommaren genomför utomhusturneringar i innebandy. Jag såg det först som en långsiktig plan men när jag fick tips om att vi kunde söka bidrag från RF-SISU för att bibehålla verksamhet i coronatider kändes det självklart att se över möjligheterna.

Sigge tog kontakt med Amanda Nordlie, verksamhetschef och idrottskonsulent på RF-SISU Sörmland, redan innan det var möjligt att skicka in en ansökan.

– Jag fick bra stöttning från Amanda och vi hade en bra dialog, så när ansökan öppnades gick allt väldigt fort då alla detaljer redan fanns på plats. När vi sedan fick stödet beviljat tog vi genom Thomas Lindskog, tränare för P05 och damjuniorlaget i TEIBK, kontakt med både kommunen, skolan och friidrottsföreningen i Trosa för att fråga om det fanns möjlighet att bygga planen på Tomtklints friidrottsarena. Vi ville få till en bra samlingspunkt där för att så många som möjligt skulle kunna utnyttja innebandyplanen och visste att det fanns utrymme att bygga den på arenan. Vi fick en fantastisk respons från såväl friidrottsföreningen som kommunen och skolan och det känns extra fint att kunna samarbeta på detta sätt för våra barn och ungdomar i Trosa.

 

Foto: Jeanette Flensburg

Stort intresse för den nya innebandyplanen 

Efter en stark insats av Thomas, samt ett gäng eldsjälar, kom innebandyplanen snabbt på plats. Nu har den varit öppen för såväl aktiva spelare som för spontanidrott och skolan i drygt två veckor och intresset har varit över förväntan. För att undvika tjafs om vem som ska få utnyttja planen har TEIBK skapat en grupp dit man skriver för att boka den, samt ett schema som finns på hemsidan så att alla kan se när den är bokad. Föreningen har även tagit fram riktlinjer för planen och hur man utnyttjar den på ett ansvarsfullt sätt.

– Innebandyplanen har verkligen varit ett stort lyft! Intresset har varit oerhört stort och jag är chockad över det engagemang vi fått från olika håll. Planen används flitigt av alla, stora som små, och är fullbokad nästan hela tiden vilket såklart är glädjande.

– För oss ser vi två delar i denna nya möjlighet vi har fått. Dels är det en möjlighet för våra aktiva att fortsättningsvis kunna träna innebandy, men det är också en möjlighet till spontanidrott som både bidrar till mer rörelse och på sikt kan locka fler till innebandyn. För många barn och ungdomar är idrotten en viktig plats för att de ska må bra, särskilt i dessa speciella tider. Att vi kan bibehålla detta för deras skull är fantastiskt!

Foto: Jeanette Flensburg